China este o tara ce are nu mai putin de 10 metropole cu o populatie de peste 10 milioane de locuitori si 145 de orase cu peste un milion de oameni. Partea de est a continentului asiatic este una dintre cele mai populare destinatii pentru excursionisti. Optand in special pentru China, aventurierii vor avea ocazia sa descopere orase fermecatoare, pline de situri naturale si culturale demne de interes.

Pentru a-si incepe calatoria in China, doritorii vor fi invitati sa se plimbe prin Beijing, capitala regiunii. In aceasta indragita metropola, calatorii vor putea contempla numeroase atractii, inclusiv marele zid care este un set de fortificatii militare. Acestea au facut obiectul mai multor distrugeri si renovari partiale. Este o structura colosala care se intinde pe o lungime de aproximativ 6.700 km. Acest zid are diverse locuri idilice pentru a petrece momente de neuitat.

De asemenea, Palatul de vara din Beijing merita vazut. Cu lacul sau si templele impresionante, este o atractie majora de neratat atunci cand se petrece un sejur in acest oras.

  • Xi’an, un oras mitic de descoperit

In restul calatoriei lor in China, excursionistii pot alege sa viziteze Xi’an. Aceasta fosta capitala a regiunii ofera multe atractii culturale de descoperit. De exemplu, turistii vor avea ocazia sa vada zidurile remarcabile ale orasului. Unele dintre ele sunt datate cu cativa ani inainte de Iisus Hristos. In plus, daca excursionistii doresc sa experimenteze atmosfera muzicala a Chinei, vor fi invitati sa mearga la Drum Tower, care se afla la nord de strada Beiyuanmen. La parterul acestei cladiri, percutionistii profesionisti ofera spectacole scurte in fiecare zi.

  • Shanghai, un mare oras modern

Situat in estul teritoriului, orasul Shanghai merita sa fie vizitat in timpul calatoriilor in China. Fiind o metropola moderna si plina de viata, ofera multe atractii. Printre cele mai populare, Nanjing road este o adresa de neratat pentru toate tipurile de turisti, in special pentru pasionatii de cumparaturi.

Pe langa magazinele si centrele comerciale care abunda in zona, excursionistii se vor intalni cu Shanghainese dimineata practicand gimnastica, tai chi sau chiar dansatori pe strazi. Ei vor auzi adesea pe strazile metropolei o muzica de fundal.

Daca insa turistii ajung in partea de vest a orasului, vor gasi Parcul Poporului, un loc cu gradini frumoase si zone destinate relaxarii.