Ove – un personaj complex si mult prea enervant

Un barbat pe nume Ove”, este romanul de debut al autorului suedez Fredrik Backman, scris in 2012. Manuscrisul a fost ignorat si respins de multe edituri inainte de a fi acceptat. Acesta a fost tradus si lansat in SUA in anul 2013, dupa care devine un succes, fiind tradus in 38 de limbi cu mai mult de un milion de exemplare tiparite. In 2015, acest roman a fost adaptat atat ca si piesa de teatru, cat ca si film.

Un barbat pe nume Ove” este un basm pentru adulti. Nu exista dragoni sau alte personaje de basm, dar scopul sau este acelasi: sa calmeze si sa linisteasca in timp ce se deruleaza o poveste despre bunatate in care binele invinge raul. In acest fel, este similar cu filmele lui Woody Allen in care comploturile sunt clare, personajele bine descrise si evenimentele se dezvolta in conformitate cu vechile reguli ale povestirii.

Personajul din titlu este un barbat de 59 de ani, descris adesea ca fiind morocanos. Intr-un interviu pentru The New York Times, Backman afirma ca exista multe asemanari intre Ove si el insusi, cele mai proeminente fiind izbucnirile furioase. Ove duce o viata foarte exacta, nefiind neaparat placere in modul sau de a face lucrurile, dar cu siguranta derivand din ea un anumit sentiment de satisfactie sau atingerea unui scop. Din capitolele de deschidere reiese clar ca Ove are un fix cu privire la modul in care lucrurile trebuie facute si ii displace mult orice abatere de la acest standard.

Conduce un Saab si considera ca aceasta este cea mai buna masina. Desi nu mai este administrator al cartierului, totusi zi de zi face munca acestuia inspectand zona in fiecare dimineata. Ii uraste pe toti tinerii de 31 de ani care s-au mutat in cartier in case cumparate pe credit. Acestia ii displac deparece nu beau cafeaua adecvata, fac jogging si se intalnesc cu femei tinere.

Achizitii de carti | cumpar carti in regim de anticariat | cumparcarti.ro

achizitii de carti

Lista de capricii ale lui Ove poate continua, insa cititorii trebuie sa-si satisfaca curiozitatea citind cartea mai degraba decat sumarul acesteia. Daca ati citit-o si v-a placut, o puteti vinde celor care fac achizitii de carti in mod regulat. Cumpar carti in regim de anticariat, deci astept orice tip de carte cu conditia sa fie intr-o stare buna pentru a putea fi vandute mai departe. Detalii despre tranzactie aflati pe site-ul cumparcarti.ro!