Cum sa cumperi un calculator pentru gaming la cel mai bun pret

Persoanele care vor sa cumpere calculatoare ieftine pentru gaming, ar trebui sa se uite in oferta de produse refurbished.

Specialistii de la calculator-ieftin.ro explica modul in care ar trebui cumparat un calculator pentru gaming si activitati complexe, la cel mai bun pret.

Calculatoare refurbished – la preturi foarte bune

Alegand calculatoare refurbished, cumparatorii au acces la o gama variata de produse, inclusiv la cele pentru jocuri sau pentru activitati solicitante cum ar fi editarea video, foto si randarile.

Aceste calculatoare au un pret mult mai mic decat echivalentele lor noi, ceea ce inseamna ca investitia este mult mai usor de amortizat si mult mai simplu de facut. Pentru a cumpara un calculator ieftin si bun, acesta este primul pas ce trebuie facut, si anume, verificarea stocurilor de produse second hand.

Placa grafica

Placa grafica este foarte importanta pentru gaming. Fara o placa grafica buna nu vor putea fi rulate cele mai noi jocuri. Este important sa fie o placa video dedicata si nu una onboard, deci optiunile cu placi incoporate se daie din start de pe lista. Placile video sunt destul de scumpe motiv pentru care investitia va fi una costisitoare, insa apeland la solutii refurbished, pretul se va diminua considerabil.

Procesor

Placa video trebuie sa fie insotita de un procesor puternic pentru a face fata jocurilor moderne complexe. Jocurile din prezent au invatat sa ruleze pe mai multe core-uri, ceea ce inseamna ca un i7 poate oferi o fluiditate mult mai mare unui joc, comparativ cu un i3. Cu cat procesorul este mai performant, cu atat rezultatele sunt mai bune.

RAM

Cantitatea de RAM ajuta la multitasking si functioneaza pe post de memorie volatila, temporara. In ea sunt stocate taskurile si RAM-ul se goleste periodic, dupa ce informatia trimisa spre el a ajuns la destinatie. Cu ajutorul unei cantitati mai mari de RAM sunt evitate blocajele si momentele in care calculatorul pur si simplu ingheata. Poate fi foarte frustrant ca jocul sa se blocheze, mai ales atunci cand este vorba despre jocuri online, unde prezenta la un anumit moment conteaza pentru intreaga echipa. Cu ajutorul unui numar mai mare de RAM, aceasta situatie poate fi evitata.

Calculator pentru gaming | Calculatoare refurbished | calculatoare ieftine | calculator-ieftin.ro

calculatoare refurbished

Acestea sunt principalele criterii in functie de care poate fi ales un calculator de gaming. La toate acestea se adauga si sfatul de a cumpara o sursa buna, care sa reziste unor consumatori mari cum sunt procesoarele moderne si placile video puternice.