Plajele sunt unele dintre cele mai frumoase locuri de pe Pământ, oferind o combinație perfectă între nisipul fin, apele cristaline și peisajele spectaculoase. Iată câteva dintre cele mai frumoase plaje din lume, conform surselor:

Cele mai frumoase plaje din lume:

  1. Baya de Sancho, Fernando de Naronha, Brazilia: această plajă a fost desemnată cea mai frumoasă plajă din lume în 2023. Cu nisip fin și ape cristaline, această plajă este o adevărată bijuterie a naturii.

  2. Plaja El Nido, Filipine: această plajă spectaculoasă din Asia este cunoscută pentru apele sale limpezi și peisajele impresionante

  3. Plaja Lampedusa, Italia: această plajă din Italia este cunoscută pentru nisipul său alb și apele cristaline.

  4. Plaja Anse Source d’Argent, Seychelles: această plajă din Seychelles este cunoscută pentru stâncile sale spectaculoase și nisipul său alb.

  5. Plaja Navagio, Grecia: această plajă din Grecia este cunoscută pentru peisajele sale impresionante și epava navei care se află pe malul mării.

  6. Plaja Whitehaven, Australia: această plajă din Australia este cunoscută pentru nisipul său alb și apele cristaline.

  7. Plaja Tulum, Mexic: această plajă din Mexic este cunoscută pentru ruinele mayașe care se află în apropiere și pentru apele sale turcoaz.

  8. Plaja Matira, Polinezia Franceză: această plajă din Polinezia Franceză este cunoscută pentru nisipul său alb și apele cristaline.

  9. Plaja Grace Bay, Insulele Turks și Caicos: această plajă din Insulele Turks și Caicos este cunoscută pentru nisipul său fin și apele turcoaz.

  10. Plaja Baia do Sancho, Brazilia: această plajă din Brazilia este cunoscută pentru peisajele sale spectaculoase și apele cristaline.

Concluzie

Acestea sunt doar câteva dintre cele mai frumoase plaje din lume, dar există multe altele care merită vizitate. Fie că sunteți în căutarea unui loc liniștit pentru a vă relaxa sau de aventură într-un loc exotic, există o plajă perfect pentru fiecare gust.