Cartusele, cele mai importante componente ale unei imprimante second hand pot sa nu fie recunoscute de catre acest dispozitiv din diferite motive. Important este ca utilizatorii sa nu se sperie de mesajele afisate pe display-ul dispozitivului la care este conectata imprimanta si sa rezolve problema pas cu pas.

Foarte multe imprimante cu cerneala au aceasta problema: nu recunosc cartusele, chiar daca acestea sunt noi si originale. O mare parte din cartusele inkjet au capetele de printare incluse, ceea ce le confera avantajul ca de fiecare data cand se schimba cartusul se schimba si capul de printare, deci calitatea printarii se va pastra in timp.

Pasii ce trebuie urmati inainte de apela la un centru specializat in reparatii imprimante second hand

Inainte de a apela la un centru specializat in reparatii de imprimante si calculatoare SH sau noi, utilizatorii trebuie sa isi ia unele masuri de precautie si sa se asigure ca au facut tot ce a fost posibil pentru a se asigura ca imprimanta recunoaste cartusele.

Imprimante second hand | Calculatoare SH | It-Sh.ro

calculatoare SH

Pasii ce trebuie urmati inainte de a apela la un centru de reparatii, conform specialistilor It-Sh.ro:

  • se desigileaza cu atentie cartusele noi si se scoate sigiliul de pe capul de printare;
  • se inspecteaza cu ajutorul lanternei lacasul unde va fi instalat cartusul. Daca exista urme de murdarie sau de cerneala, se foloseste un betigas cu vata inmuiat in alcool pentru a curata cerneala. In cazul in care cerneala este intarita, trebuie ca utilizatorii sa insiste;
  • se instaleaza cu grija cartusul in imprimanta, pana cand utilizatorul aude un Click daca este instalat in mod corect;
  • se porneste imprimanta si daca da eroare in continuare, utilizatorii trebuie sa apeleze la serviciile unei companii specializate in depanare laptopuri, imprimante si calculatoare. Specialistii vor lua toate masurile necesare pentru a remedia problema.