Cititorii care sunt pasionati de arta cinematografica trebuie sa aiba in biblioteca volume de carti recomandate de criticii literari, carti care au fost transformate in filme celebre de-a lungul timpului. Un film bun este la fel de greu de gasit ca si o carte buna, de aceea criticii literari fac recomandari carti bazate pe modul in care a fost apreciat filmul sau romanul de-a lungul timpului.

Inchisoarea ingerilor – o ecranizare de succes a unei carti extraordinare

Filmul Inchisoarea Ingerilor este si acum rulat pe diferite canale TV din tara, avandu-i in rolurile principale pe Morgan Freeman si pe Tim Robbins. La baza filmului sta nuvela scrisa de Stephen King, Rita Hayworth and the Shawshank Redemption, o poveste inspirata la randu-i de nuvela scrisa de Lev Tolstoi, “Dumnezeu vede adevarul, dar asteapta”.

Atat cartea, cat si filmul urmaresc destinul lui Andy Dufresne, bancher condamnat la executarea a doua sentinte pe viata pentru uciderea nevestei sale si a iubitului ei.

Lord of the Rings – o serie de 3 carti cu ecranizare de exceptie (plus Hobbitul)

Stapanul Inelelor este o trilogie ce nu trebuie sa lipseasca din biblioteca niciunui cititor care se respecta, fanii genului fantasy au asteptat cu sufletul la gura aceasta ecranizare, plus ecranizarea Hobbit-ului, cartea de inceput a trilogiei, aventuri intr-o lume fantastica, incredibil de imaginat.

Carti recomandate | Recomandari carti | Filme celebre | Blog.PrintreCarti.ro

recomandari carti

Din fericire, regizorul Peter Jackson a reusit sa transpuna in mod impecabil atat personajele, cat si intamplarile relatate de J.R.R. Tolkein. Daca volumele seriei s-au vandut, conform studiilor realizate de-a lungul timpului si cunoscute si de catre specialistii Blog.printrecarti.ro in 150 de milioane de exemplare, filmele au generat venituri de 6 miliarde de dolari.

Jurassic Park – o ecranizare de succes a unei carti cu un subiect deosebit

Cititorii care si-au imaginat atunci cand au citit volumul O lume pierduta, publicata de Michael Critchon, au posibilitatea sa o vada transpusa intr-un film cu efecte incredibile, cu personaje minutios conturate. Ecranizarea lui Steven Spielberg a spart toate topurile si continua sa fie difuzata in cinematografe si la posturi TV din intreaga lume.