Tehnicile coloristilor experti sunt numeroase si intotdeauna mai inovatoare, asa ca foarte multe femei se gandesc daca sa aleaga un vopsit ombre sau poate un balayage.

Balayage-ul consta in deschiderea sau intunecarea culorii naturale, prin nuantarea firelor si nu a intregului par. Se caracterizeaza prin reflectii cu „efectul soarelui” si poate fi lucrat pe toate tipurile de par. Cu toate acestea, pe parul prea scurt, efectul de adancime dat de balayage va fi mai dificil de realizat.

Spre deosebire de colorarea clasica care consta in aplicarea uniforma a unei culori pe intregul par, vopsit balayage este o colorare partiala, deoarece implica aplicarea vopselei pe cateva fire si nu pe intregul fir a parului.

Parul este apoi intretinut folosind ingrijiri specifice, cum ar fi un sampon cu ceai alb pentru par periat sau colorat, care spala parul usor si ii trezeste stralucirea. O masca nutritiva si de protectie care hraneste parul si ajuta la conservarea si prelungirea stralucirii balayage-ului.

Ombre a fost foarte popular si foarte prezent pe retelele sociale de peste cinci ani. Pentru un rezultat natural se folosesc tonuri calde si tonuri de pamant. Pentru un rezultat mai indraznet, exista mai multe nuante contrastante. JoyaSalon.ro recomanda aplicarea unui ulei de infrumusetare pentru parul colorat.

Vopsit ombre | vopsit balayage | JoyaSalon.ro

vopsit ombre

La prima vedere este dificil sa se diferentieze balayage de ombre, deoarece ambele au o radacina mai intunecata si si se termina cu o culoare deschisa. Cu toate acestea, balayage este mai usor decat ombre. Se aplica partial si ofera parului o nota de lumina.

Balayage-ul are avantajul de a avea un aspect extrem de natural. Aceasta este, de asemenea, o tehnica excelenta daca se doreste trecerea catre o schimbare de culoare. In ceea ce priveste ombre, aduce mai mult contrast si va lumina lungimea firului de par cu o culoare foarte puternica, in timp ce balayage combina culorile.

Cum se mentine culoarea atat in ceea ce priveste un vopsit ombre cat si un vopsi balayage?

In ambele cazuri, pentru intretinere se pot aplica pe par uleiuri cu extract vegetal care protejeaza foarte bine impotriva decolorarii culorii, a caldurii feonului sau a placii de indreptat a parului.