Sanatatea orala este extrem de importanta fapt pentru care oamenii ar trebui sa aiba mai multa grija de dantura lor. Vizitele anuale in cabinetul medicului stomatolog, periajul dentar zilnic si folosirea produselor de igiena dentara (ata dentara, apa de gura) sunt absolut necesar pentru mentinerea unor dinti curati si sanatosi. Din pacate, exista si situatii cand medicii sunt nevoiti sa faca extractii de masele, mai ales atunci cand exista riscul de a imbolnavii si ceilalti dinti.

Cum se realizeaza aceste extractii?

Majoritatea procedurilor stomatologice se realizeaza sub anestezie locala pentru ca disconfortul resimtit sa fie cat mai mic. La Elveto Dent, spre exemplu, o clinica stomatologica din sectorul 2 al capitalei, instrumentele folosite sunt de ultima generatie fapt pentru care totul se realizeaza simplu si rapid, fara nicio urma de durere.

Trebuie mentionat faptul extractia dentara este una dintre cele mai frecvente interventii desfasurate intr-un cabinet stomatologic, riscurile fiind minime. Insa inaintea oricarei extractii, medicul stomatolog recomanda efectuarea unei radiografii dentare pentru o imagine de ansamblu cat mai buna.

In functie de specificul fiecarei situatii in parte, medicul dentist poate recurge si la o mica interventie chirurgicala in cazul in care maseaua nu poate fi extrasa cu usurinta. Procedura este putin mai complexa si se aplica, de regula, maselelor de minte care nu se dezvolta asa cum trebuie si raman inclusi in gingie.

Extractii de masele | clinica stomatologica din sectorul 2 | CabinetStomatologicSector2.ro

Extractii de masele

Se recomanda ca maselele de minte sa fie scoase de indata ce dau primele semne de disconfort. Acestea sunt lipsite de orice functionalitate si pot provoca multe batai de cap pacientilor. Avand in vedere locul in care sunt pozitionate, acestea sunt foarte greu de curatat ceea ce poate duce la aparitia cariilor. In plus, nu au suficient de mult spatiu pentru a erupe asa cum trebuie astfel ca ajung sa impinga dintii in fata. Dantura va avea de suferit, in urma presiunii existente.

La Elveto Dent, pentru acest gen de serviciu preturile pornesc de la 300 lei si pot ajunge pana la 700 lei in functie de complexitate. Absolut toate preturile sunt afisate pe site-ul CabinetStomatologicSector2.ro, iar pacientii pot achita costurile prin rate egale, fara dobanda ceea ce reprezinta un mare punct in plus pentru cei cu un salariu mai mic.