Capitala Statelor Unite ale Americii, Washington D.C., este renumita pentru cultura sa foarte bine guvernata, pentru diverse monumente si muzee. Orasul este plin de o ambianta fantastica datorita celebrelor cafenele, magazine de tip boutique, restaurante si cluburi. Desi orasul este cunoscut pentru ca are radacini politice, exista multe atractii turistice in Washington, DC. Turismul orasului consta in promovarea culturii sale prin lansarea campaniei “DC COOL”.

Casa Alba se numara printre monumentele neoclasice care definesc Washingtonul si printre cele mai populare atractii ale orasului. Casa Alba i-a gazduit pe presedintii Statelor Unite inca din secolul al XVIII-lea. Un tur la Casa Alba este posibil, desi este aranjat prin intermediul membrilor Congresului, iar strainii trebuie sa contacteze ambasada lor din Washington pentru a ajuta la organizarea turului.

National Hall este o alta locatie care nu trebuie ratata in Washington DC. Aceasta detine unele dintre cele mai importante monumente ale Statelor Unite, cum ar fi Lincoln Memorial si cladirea Capitoliului Statelor Unite. Acolo au fost gazduite evenimente critice, cum ar fi miscarile pentru drepturile civile si inaugurarile prezidentiale.

Alaturati-va tururilor monumentelor pentru a vedea atractiile istorice notabile din Washington. Acesta este administrat de Serviciul Parcurilor Nationale si este deschis 24 de ore din 24, 7 zile din 7.

De ce sa ajungeti in New York

New York, cunoscut sub numele de orasul care nu doarme niciodata, este mai mult o experienta decat o destinatie turistica. Este un important centru financiar, comercial si cultural din lume. Ofera opere de arta de prima clasa, privelisti uluitoare ale zgarie-norilor si verdeata luxurianta a Central Park.

Central Park este una dintre destinatiile pe care trebuie sa le vizitati in New York. Intins pe toata suprafata Manhattanului, Central Park serveste drept muzeu, parc zoologic, sala de concerte si loc de picnic. Este aproape de atractiile notabile ale orasului, cum ar fi Guggenheim si Muzeul Metropolitan de Arta.

Alte atractii turistice de top din orasul care nu doarme niciodata sunt plimbarea pe Broadway, Biblioteca Publica din Newyork, Times Square, Empire State Building si Muzeul de Arta Moderna.