Aparatele de curatat cu abur pot fi folosite pentru curatarea mai multor suprafete si obiecte, dar unele tipuri vor fi mai bune pentru anumite zone decat altele. Cunoasterea diferitelor utilizari si caracteristici ale principalelor tipuri de aparate de curatat cu abur, ii va ajuta pe cei interesati sa identifice care este cea mai potrivita alegere pentru nevoile lor.

  • Aparate portabile de curatat cu abur

Aparatele portabile de curatat cu abur sunt mici si mai accesibile la pret. Dimensiunea lor compacta le face extrem de usor de manevrat, precum si de depozitat atunci cand nu sunt folosite.

Acest tip de aparat este excelent pentru a indeparta petele mici de pe covor sau pentru a curata rapid geamurile, dar nu este prea practic atunci cand vine vorba de curatarea spatiilor mari. Au dimensiuni mici, portabile, vor fi mai utile pentru blaturi si locuri greu accesibile decat pentru curatarea podelelor.

  • Mopuri cu abur

Mopurile cu abur sunt concepute in principal pentru curatarea podelelor. Acest tip de curatator cu abur este vertical si usor de manevrat. Mopurile cu abur includ de obicei un rezervor de apa fie in maner, fie atasat de acesta.

Desi fiecare model va oferi probabil diferite caracteristici si accesorii, singurul lucru pe care il au toate in comun este aburul care ucide germenii, bacteriile si parazitii.

  • Aparate de curatat cu abur

Aparatele de curatat cu abur sunt mai mari decat mopurile cu abur si cele portabile – arata ca un aspirator. Deoarece sunt mai voluminoase, pot fi putin mai dificil de depozitat si gestionat. Insa acest tip de aparat este foarte eficient atunci cand vine vorba de curatarea si igienizarea casei.

Dimensiunea mai mare se datoreaza rezervorului de apa mai mare atasat la unitate. Rezervorul mai mare permite finalizarea lucrarilor de curatare mai mari. Acest tip de aparat cu abur vine adesea cu diferite accesorii pentru curatarea diferitelor suprafete si, ca atare, este foarte versatil. Aceasta versatilitate permite curatarea cu abur a podelelor, blaturilor si chiar a perdelelor sau hainelor.