Cadrul de mers este un dispozitiv ortopedic ajutator ce contribuie la sustinerea echilibrul pe durata deplasarii. Este destinat cu precadere persoanelor in varsta care se deplaseaza cu dificultate, dar si celor care se confrunta cu probleme locomotorii sau celor care si revin dupa un accident / interventie chirurgicala.

Criterii pentru alegerea unui cadrul de mers potrivit

Pe piata de specialitate exista o gama variata de modele, insa nu toate indeplinesc cerintele tuturor pacientilor. In alegerea celui mai potrivit cadrul, trebuie luate in considerare urmatoarele aspect:

  • conforul oferit – un astfel de dispozitiv trebuie sa ofere un confort sporit si astfel trebuie sa se poata ajusta pe inaltime pentru a putea fi adaptat pentru o larga gama de inaltimi, in functie de pozitia comfortabila a fiecarui utilizator. 

Pozitia indicata in utilizarea cadrelor de mers este una usor inclinata (de la talie) pentru a asigura stabilitatea ansamblului cadru de mers – pacient, precum si pentru a facilita circulatia sangelui in brate;

Cadru de mers | Cadru ortopedic | MagazinulOrtopedic.ro

cadru de mers

  • depozitare – pentru a facita nu doar depozitarea, ci si transportul, un cadru ortopedic ar trebui sa fie pliabil. In felul acesta, pacientul poate calatori fara probleme, nu doar cu masina, ci si avionul sau cu trenul;
  • cu roti sau opritoare – cadrele cu roti necesita o stabilitate si o forta ceva mai mare din partea pacientului, in vreme ce modelele fixe sunt recomandate pacientilor care nu o mobilitate prea mare.

Sfatul medicului specialist este extrem de important in alegerea modelului potrivit. De regula, acesta stie exact care sunt nevoile pacientului si care produs va reusi sa le satisfaca cel mai bine.

Nevoia de independenta este uriasa, rolul cadrelor fiind acela de a oferi bolnavilor o mica sansa la o viata cat de cat normala, fara sa devina o povara pentru cei din jur.

La MagazinulOrtopedic.ro, pacientii gasesc o gama variata de de produse si dispozitive medicale cele mai inalte standarde de calitate.  Acestea corespund normelor europene, avand marca CE si asigurand un raport excelent pret – calitate, fiind usor de utilizat si de intretinut.