Unul din cele mai reprezentantive simboluri ale longevitatii si prosperitatii care nu are nevoie de ghiveci cu pamant, care creste foarte repede si se adapteaza la conditii de lumina diferite, celebrul bambus norocos cunoscut sub numele stiintific Fracaena Sanderana este o planta ce poate fi crescuta fara prea mari probleme si fara a necesita multa ingrijire, devenind punctul de interes al casei. Bambusul norocos poate infrumuseta camera de baie, biroul, holul, dar si livingul, bucataria si dormitorul, fiind o adevarata bijuterie pentru camerele in care alte plante nu se pot adapta.

Cum cresti si cum ingrijesti un bambus norocos?

Bambusul norocos nu necesita un ghiveci cu pamant, ci este suficient sa fie asezat intr-o vaza cu apa curata care sa fie schimbata din cand in cand. Proprietarii pot aranja mai multe fire de bambus in vaze transparente de diferite forme, in care sa puna pietre colorate decorative sau nu. Bambusul se simte foarte bine in vasele decorative, transparente, in care sunt asezate pietre albe, care au un rol important. Plantei ii place apa si nu are nevoie de sol, dar poate creste foarte bine si in pamant daca este udat din abundenta.

Bambusul norocos creste, in mediul natural, in locuri umbroase si umede, iar acest mediu trebuie sa ii fie asigurat si in apartament. Trei fire de bambus norocos aduc fericire, cinci fire de bambus norocos aduc prosperitate, iar sapte fire, o sanatate perfecta pentru toti cei ai casei. Sunt si solutii de amenajare a biroului cu bambus, in care se pun mai multe fire in recipiente alaturate pentru a realiza un perete natural despartitor prin care oamenii sa isi delimiteze biroul, locul de relaxare sau locul de dormit.

Bambusul norocos este o planta decorativa perfecta si pentru balcon, dar si pentru casa, necesitand apa din abundenta si multa dragoste. Bambusul schimba complet aspectul unei incaperi, mai ales a unei incaperi intunecoase in care nu prea patrunde lumina naturala, daca este asezat in mod strategic si ingrijit asa cum se cuvine de catre proprietari.