Chiar daca din ce in ce mai multe persoane aleg sa investeasca in laptopuri, fiind o varianta mult mai moderna si totodata portabila a calculatoarelor vechi, inca mai sunt utilizatori care prefera sa investeasca in calculatoare refurbished de buna calitate, in calculatoare care nu sunt depasite de cerintele actuale asa cum sunt modelele SH, in produse ieftine si eficiente.

Pentru a alege modelul adecvat de desktop PC, potentialii cumparatori trebuie sa cunoasca criteriile de achizitionare, conform indicatiilor specialistilor Calculator-Ieftin.ro si cifrelor oferite de catre producatori.

Criterii pentru alegerea unui produs din gama calculatoare refurbished

Unul din cele mai importante criterii pentru alegerea unui computer, fie din gama refurbished sau din categoria unor calculatoare second hand este sursa. Sursa are rolul de a alimenta cu energie intreg sistemul, ceea ce inseamna ca trebuie sa aiba performante bune pentru a garanta o functionare fara probleme. Sursa trebuie sa fie capabila sa sustina consumul procesorului si placii video inmultit cu 2.

Procesorul este o alta componente foarte importanta, drept pentru care principala sarcina este aceea de a procesa datele de care are nevoie sistemul pentru a functiona optim. In functie de generatia si de tipul procesorului, clientii isi pot da seama daca procesorul este invechit sau nu. Procesoarele Intel ce trec de nivelul i3 si depasesc AMD A6 pot fi considerate foarte bune pentru un sistem de calitate, foarte performante. In cazul in care acestia doresc performante mari de editare de imagini si gaming pot opta pentru un desktop I5 sau I7.

Calculatoare refurbished | Calculatoare second hand | Calculator-Ieftin.ro

calculatoare second hand In alta ordine de idei, placa de baza este cea care gestioneaza si conlucreaza datele provenite de la componentele sistemului desktop si este un alt criteriu important de achizitionare. Placa video este la fel de importanta, iar in acest sens clientii au trei solutii disponibile si anume: placa integrata, dedicata sau placa integrata cu dedicata.

Memoria RAM este un rezervor important pentru datele ce vor fi procesate, iar memoria externa include toate dispozitivele de stocare pentru date. Nu in ultimul rand, clientii trebuie sa isi aleaga sistemul desktop refurbished sau second hand si in functie de buget. Cu cat bugetul este mai mic si pretentiile mai mici, cumparatorii pot opta pentru un sistem desktop la mana a doua. In cazul in care bugetul este ceva mai ridicat si pretentiile mai mari, cumparatorii pot opta pentru un sistem desktop care se preteaza pentru gaming si editare.