O interventie chirurgicala este o procedura complicata, a carei complexitate este data de mai multi factori, precum adancimea la care se face taietura, tipul de tesut, organul asupra caruia se intervine, finetea si dimensiunea zonei corporale afectate de o afectiune sau disfunctie. Priceperea si specializarea chirurgului sunt factori hotaratori in reusita unei operatii, insa fara instrumentarul adecvat, nici cel mai experimentat medic nu poate avea succes. De la bisturie, aparate de anestezie, camere de inhalare, aspiratoare chirurgicale si pana la defibrilatoare, instrumentele si aparatura sunt de mare ajutor in diverse stadii ale interventiei.

La ce folosesc aspiratoarele chirurgicale?

Aspiratoarele chirurgicale sunt aparate care se folosesc in timpul unei interventii sau post operator pentru aspiratie nazala, aspiratie traheala a lichidelor organismului la adulti sau la copii. Pe masa de operatie, ele pot avea un rol hotarator pentru reusita interventiei, aspirand de pe zona in care chirurgul taie, sange, alte fluide si fragmente de os, care nu ar putea fi indepartate manual la fel de eficient astfel incat viata pacientului sa nu fie pusa in pericol.

Performantele aspiratoarelor chirurgicale sunt diferite in functie de model, la fel si gama de utilizari. Munca chirurgului trebuie insotita intotdeauna de instrumentarul potrivit, in acest sens Med-Tehnica.ro oferind mai multe modele, pentru a corespunde unor necesitati medicale variate.

Aspiratorul chirurgical potrivit, in functie de interventie

Exista in lumea medicala, interventii chirurgicale de complexitate redusa, cum ar fi cele de mica chirurgie, pe care le pot executa si dermatologicii, ORL-istii sau ginecologii si sunt interventii complicate, a caror reusita tine de maiestria unor specialistii cum ar cei din domeniul neurochirurgiei, chirurgiei ortopedice si al chirurgiei cardiovasculare.

Fie ca sunt operatii cu anestezie locala sau cu anestezie totala, in alegerea de aspiratoare chirurgicale trebuie sa se tine cont de sarcinile pe care le au de indeplinit. Pentru mica chirurgie, este potrivit un aspirator mic, care se foloseste pentru caile nazale si pentru trahee. Pentru interventii complicate, chirurgul are nevoie de un aspirator performant, care sa poata aspira lichide si secretii si de pe zona de operare si care poate fi folosit in mai multe moduri.

Aspiratoare chirurgicale | masa de operatie | Med-Tehnica.ro

Aspiratoare chirurgicale

Transportul facil intre mai multe sali de operatie ar putea fi, de asemenea, un atu. Intretinerea si curatarea facila a pieselor in autoclav sunt aspecte care trebuie luate in consideratie.

Pretul aspiratoarelor chirurgicale reflecta performantele acestora. Investitia trebuie sa fie intotdeauna rentabila si adaptata nevoilor clinicii sau cabinetului medical in care se efectueaza interventii chirurgicale.