Pacientii cu osteoporoza pot avea implanturi dentare?

Implaturile dentare au ajutat la restabilirea nenumaratelor zambete. De fapt, acestea sunt, cea mai buna cale de a inlocui dintii lipsa. Ele sunt robuste, cu aspect natural si pot dura o viata. Cu toate acestea, pentru ca implanturile sa aiba succes, pacientul trebuie sa aiba o densitate osoasa buna, situatie care este o preocupare pentru femeile care sufera de osteoporoza. Este posibil ca persoanele care au aceasta conditie sa se bucure de avantajele unui implant dentar in Bucuresti? Iata cateva informatii importante despre acest subiect!

Conform unei estimari, osteoporoza afecteaza sute de milioane de oameni din intreaga lume, dintre care majoritatea sunt femei cu varsta de peste 50 de ani. Aceasta boala slabeste oasele intregului corp, inclusiv maxilarul. Din acest motiv, unii experti considera ca persoanele cu osteoporoza nu ar trebui sa apeleze la implanturi. Din cauza acestei boli, integrarea radacinii de titan in osul maxilarului poate fi dificila, crescand astfel sansele de esec ale implantului.

Un studiu recent a analizat mai profund relatia dintre implanturi si osteoporoza. A examinat 24 de femei aflate in postmenopauza carora le lipseau majoritatea dintilor. 12 dintre acestea aveau osteoporoza si luau biofosfati, un tip de tratament frecvent utilizat pentru tratarea bolii. Cealalta jumatate a grupului nu au avut osteoporoza. Toate au primit implanturi dentare, iar succesul a fost de partea tuturor, inclusiv a celor cu osteoporoza. Autorii studiului au sugerat chiar ca implanturile ar putea ajuta la prevenirea pierderii osoase la nivelul maxilarelor, prezenta lor incurajand circulatia sangelui in zona.

Chiar si pacientii cu osteoporoza au posibilitatea de a se bucura de un zambet sanatos pe care il pot oferi implanturile dentare. Cu toate acestea, niciun pacient nu ar trebui sa se bazeze pe rezultatele acestui studiu fara a tine cont de parerea specialistului. Numai consultand medicul dentist in legatura cu dorinta de a inlocui dintii lipsa, veti putea obtine o idee realista cu privire la compatibilitatea implanturilor cu starea generala de sanatate pe care o aveti.

Implant dentar in Bucuresti | cabinet stomatologic in sector 2 | cabinetstomatologicsector2.ro

cabinet stomatologic in sector 2

Implanturile dentare sunt o minune a stomatologiei moderne si au potentialul de a ajuta mai multe tipuri de pacienti, chiar si pe cei cu osteoporoza. Intregul personal de la Elveto Dent, cabinet stomatologic in sector 2, ii pot ajuta pe toti pacientii sa aiba zambete complete si sanatoase. Accesati cabinetstomatologicsector2.ro si cititi mai multe informatii despre acest subiect. Tot pe site puteti face si programari!