Unul din cele mai cautate accesorii in perioada rece este caciula. Daca este confectionata din materiale de buna calitate, din materiale calduroase, este un avantaj major pentru cele ce o poarta. Caciula din blana este, din cele mai vechi timpuri, un accesoriu confortabil si chic, conform specialistilor www.carolinadesign.ro . Acestia sustin ca purtarea unei caciuli de blana nu numai ca asigura confortul termic necesar, ci si eleganta de care este nevoie pentru ca doamnele si domnisoarele sa isi faca de fiecare data o aparitie spectaculoasa sau, dimpotriva, discreta si eleganta.

Foarte moale si calduroasa, la fel ca si o haina de blana pentru dama, caciula din blana se poarta sezon de sezon, cele mai frumoase fiind cele de iepure sau de vulpe. Aceste accesorii delicate au nevoie de o curatare si de o ingrijire constanta, pentru a ramane frumoase ani de zile.

Cum depozitezi, cum cureti si, mai ales, cat de greu intretii caciula de blana

Caciula de blana trebuie ferita de umezeala. Acesta este unul din principalele sfaturi ale specialistilor, cu atat mai greu de tinut pentru ca in perioada rece precipitatiile sunt la ordinea zilei. In momentul in care purtatoarele ajung acasa sau intr-un loc calduros, trebuie sa scuture bine caciula de zapada, sa o tamponeze usor cu o laveta din microfibra si sa o lase intr-un spatiu liber, cald, insa nu foarte aproape de o sursa de caldura.

Caciuli de blana | haina de blana pentru dama | carolinadesign.ro

caciuli de blana

Caciula din blana naturala se pastreaza in perioada calda in saci din bumbac cu cateva pliculete de silica gel care pot fi luate si de la incaltaminte. In interiorul caciulii de blana se aseaza o fata de perna veche sau un articol din bumbac facut ghem pentru a pastra forma rotunda de caciula. Caciula din blana naturala nu se spala la masina de spalat sau manual cu diferite produse. Blana naturala trebuie curatata in cadrul unui centru specializat in acest sens, pentru a evita eventuala deteriorare a acesteia.

Nu in ultimul rand, doamnele si domnisoarele care poarta caciula de blana sau orice alt articol din blana naturala trebuie sa stie ca, in afara de umezeala si praf, cel mai mare inamic este molia. De aceea, in spatiile in care sunt depozitate caciulile de blana nu trebuie sa existe aceste mici insecte pofticioase care pot deteriora caciula facand-o imposibil de purtat.