Stilul vestimentar al Primei Doamne a Frantei este unul indelung criticat de catre specialisti, insa influentele sale in randul femeilor sunt incontestabile, aceasta devenind un adevarat exemplu de urmat.

De regula, sotiile presedintilor au toate o singura preocupare in comun: impactul stilistic pe care il vor avea asupra femeilor. Dupa exemplul lui Jackie Kennedy care a ramas o figura emblematica, a lui Carla Bruni-Sarkozy sau a lui Michelle Obama, cum s-ar putea oare caracteriza stilul lui Brigitte Macron?

Prin ce iese in evidenta stilul vestimentar a lui Brigitte Macron

La fiecare aparitie, aspectul sau este unul atent studiat, majoritatea tinutelor fiind facute parca special pentru corpul ei. De la inaugurarea presedintelui in mai 2017, Brigitte Macron, a starnit curiozitatea, dar si criticile din intreaga lume. Unele ziare au subliniat in mod special modernitatea stilului vestimentar al lui Brigitte Macron care a evoluat de la inceputurile sale.

Inainte de a-si urma sotul spre palatul Élysée, Brigitte Macron parea sa fie o adepta a stilului casual-chic. Imbracamintea ei sugera o relaxare aparenta pe care a afisat-o chiar si in timpul alegerilor. Brigitte Macron era o profesoara cu o un garderoba cat se poate de accesibila ceea ce le facea pe femeile pariziene sa se identifice cu ea.

Transformarea stilistica a Primei Doamne a inceput in august 2015, cand a cunoscut-o pe Delphine Arnault, directorul general adjunct al lui Louis Vuitton, care i-a oferit cateva sfaturi vestimentare pentru aparitiile sale publice. De atunci, Brigitte Macron a adoptat tinute in trend din colectiile grupului LVMH, dar si din cele ale unor designeri francezi renumiti, cum ar fi Balmain sau Olivier Rousteing.

Sacourile structurate, blugii skinny, rochiile drepte, pantofii stiletto, pantalonii din piele, dar si adidasi sunt cateva dintre elementele definitorii ale fostei profesoare de liceu. Aceasta a inceput sa isi contureze o garderoba moderna, care sa reflecte o femeie activa care este la curent cu ultimele tendinte. Daca unii ii apreciaza ambitia stilistica, altii dimpotrivă, o critica uneori pentru ca este „prea sexy” pentru varsta pe care o are (67 de ani).