Una din cele mai mari bucurii ale primaverii si unul din medicamentele oferite de natura este ceapa verde. Aceasta se poate consuma atat in salate, ciorbe, tocanite, mancaruri, cat si simpla. ceapa verde are un efect puternic diuretic, depurativ si are capacitatea de a regla activitatea organismului din punct de vedere endocrin. In plus, este recomandata diabeticilor in cure de lunga durata deoarece regleaza activitatea renala si are efect benefic din punct de vedere dermatologic.
De ce sa consumi ceapa verde?
Ceapa verde este un aliment bogat in vitamina C, fibre, in vitamina B6, magneziu si acid folic, saraca in grasimi saturate si colesterol. Ceapa are valori nutritive ideale pentru a scapa de grasimile in exces si pentru o sanatate de fier. Mai mult decat atat, elimina sarea din corp si are proprietatea de a desfunda caile respiratorii si de a calma tusea.
Se cunoaste si faptul ca ceapa verde este un somnifer natural fara efecte secundare care nu da dependenta de niciun fel, care calmeaza starile nervoase si de agitatie. Organismul este curatat de toxine daca este consumata in stare cruda, fie ca este vorba de verde, galbena sau rosie. Ceapa micsoreaza simtitor riscul dezvoltarii cancerului la plamani si intareste sistemul imunitar.
Aceasta leguma scade colesterolul deoarece compusii cu sulf se transforma in alicina, substanta ce inhiba enzima hepatica necesara pentru sinteza de colesterol. Nu in ultimul rand, ceapa este un medicament natural, fiind bogata in vitamine si minerale fiind tonifianta si gustoasa. Ceapa creste rezistenta organismului la efort fizic si intelectual mult mai bine decat o ceasca de cafea.
Acest puternic aliment hipoglicemic are proprietati diuretice si reglatoare endocrine. Pentru nasul infundat, acest aliment fie se consuma cruda, fie se aseaza un manunchi langa perna sau se umezeste o bucata de bumbac cu sucul obtinut de la o ceapa zdrobita. Consumata cruda sau in mancare, ceapa verde este un important aliment – medicament.