Seful Stellantis Carlos Tavares a confirmat sosirea a doua noi masini electrice Fiat in acest an, inclusiv un SUV urban.

Stellantis a inceput anul cu 23 de masini electrice in portofoliul sau de modele. Pana la sfarsitul anului 2023, vor fi 32. Doua dintre noile modele vor fi de la Fiat, un anunt facut de Carlos Tavares in timpul prezentarii rezultatelor financiare ale grupului sau auto. El nu a dat insa mai multe detalii.

Unul dintre ele este cu siguranta un SUV urban, care va imparti partea inferioara cu Jeep Avenger si care va fi produs in aceeasi fabrica, adica la Tychy, in Polonia. Presa engleza indica faptul ca modelul ar putea prelua numele Panda, fara a inlocui in mod direct masina de oras pe care o cunoastem, ci fiind un derivat.

Este vorba despre noul Fiat 600 SUV (nume inca neconfirmat), un SUV urban pozitionat sub 500X (care exista de mai bine de 8 ani). Conform primelor elemente, ar fi omologul cu picioare inalte al noului 500e. Ne putem imagina, asadar, acelasi stil neo-retro.

Pentru cel de-al doilea vehicul, exista mai multe ipoteze. Ar putea fi un alt model “cu adevarat” nou, care ar lua forma unei masini de oras multifunctionale. Acest lucru ar da, in sfarsit, o continuare modelului Punto, care a fost abandonat in urma cu cativa ani. Probabil ca va fi oferit cu noul motor electric de 156 CP introdus de Jeep, dar ar putea fi vandut si cu un motor microhibrid pentru un pret mai accesibil.

Cu aceste doua vehicule, Fiat ar putea cuceri segmentul B, in care a fost mult timp puternic cu Uno si Punto, dar care a fost apoi abandonat de conducerea FCA.

Dar al doilea Fiat electric planificat pentru 2023 ar putea fi un Citroën Ami rebranduit. Acest proiect a fost evocat de mai multe luni si ar putea reinvia numele Topolino la Fiat. Si aici, din nou, exista diferite ipoteze, fie o simpla schimbare de logo, precum la Opel Rocks-e, fie un model mai mult retusat.

Un lucru este cert: Fiat are nevoie de un nou model de segment B (aproximativ 4 m lungime), care sa fie simplu, nu prea scump si inovator. Trebuie sa atraga toate privirile. Deci, va fi acesta?