Un sistem ERP face referire la planificarea resurselor unei companii sau intreprinderi, fiind destinat managementului integrat al proceselor si operatiunilor din cadrul unei companii pe o platforma informatica unica.

Cei care au nevoie de aplicatii ERP in Romania, pot tine cont de recomandarile specialistilor Attosoft.ro, pentru solutii care se remarca prin capacitatea de a reuni oameni, printr-un know-how foarte bine pus la punct, prin componente de hardware si software de top – toate acestea contribuind la atingerea obiectivelor companiei, atat generale, cat si specifice.

Sistemul ERP este alcatuit din mai multe module specifice, care sunt destinate mai multor arii functionare, de la Vanzari, Achizitii si Productie, la Financiar, Contabil si altele.

Cum functioneaza un sistem ERP si care sunt componentele acestuia

Sistemul ERP functioneaza foarte simplu si eficient. Datele sunt unitatea de masura a unui sistem ERP, iar baza de date reprezinta depozitul central in care acestea sunt stocate si organizate. Aplicatia ERP face legatura intra baza de date si functionalitatile indeplinite de sistemul ERP. Cu alte cuvinte, prin intermediul interfetei pe care o pune la dispozitie, aplicatia ERP face legatura intre utilizator si baza de date.

Componentele unui sistem ERP includ mai multe module, de la cele de administrare, controlling, contabilitate, trezorerie, preturi, pana la mijloace fixe, vanzari, aprovizionare, productie, stocuri, parc auto si nomenclatoare, spatiu de lucru si rapoarte, precum si multe altele, fiecare avand un rol specific.

Avantajele implementarii unui sistem ERP

Implementarea unui sistem ERP in cadrul unei companii aduce foarte multe avantaje. In primul rand, poate fi vorba de gestionarea eficienta si integrata a componentelor afacerii, prin accesul la o baza de date comuna.

In al doilea rand, un sistem ERP ofera un mod de lucru online, facil, care simplifica comunicarea intre oameni, intre departamente si intre puncte de lucru. De asemenea, poate fi vorba si de automatizarea si standardizarea proceselor operationale, de eliminarea operatiunilor manuale si de cresterea productivitatii. Se va imbunatati si procesul de achizitie prin posibilitatea dimensionarii achizitiilor in functie de activitatea companiei.

Sistem ERP | ERP in Romania | Attosoft.ro

ERP in Romania

Un alt avantaj al sistemului ERP consta in crestera calitatii serviciilor oferite clientilor prin transparenta informatiilor care privesc produsele, stocurile si preturile. Se va scadea si timpul de livrare al comenzilor, gratie transferului rapid de informatii intre departamente si se va imbunatati cash-flow-ul, gratie implementarii politicilor comerciale coerente si corecte.