Ati terminat vreodata o carte? Adica, terminata cu adevarat, din scoarta in scoarta, iar odata cu inchiderea copertilor sa va cufundati intr-o meditatie adanca la ceea ce ati citit si la ce s-a produs in dumneavoastra. Cum va simtiti? Cu timpul investit castigat sau pierdut? Tocmai ati experimentat ceva profund, sau nu ati gasit inca lectura care sa va atinga atat de mult?

Numarul cititorilor care sorb fiecare cuvand al cartii sunt in scadere. Asa spun sondajele. Adevarul este ca se nasc noi si noi cititori pentru ca parintii au inceput sa investeasca din ce in ce mai mult in lectura impreuna cu cei mici.

Iubitorii de lectura se dovedesc a fi mai buni si mai inteligenti decat oamenii obisnuiti si, probabil, singurii sensibili si atenti. Potrivit unor studii publicate intre 2006-2009, cei care citesc sunt capabili de cea mai mare empatie, abili sa aiba si sa argumenteze opinii si credinte, dar si sa accepte altele in afara de ale lor. Desi pare simplu, o persoana care poate face acest lucru are nevoie de diferite experiente sociale care sa o puna in fata mai multor situatii si numai cititul poate face acest lucru.

Acest lucru nu inseamna ca persoanele care nu citesc nu sunt capabile de empatie, de relatii sanatoase, discutii bine argumentate si gandire critica, ci inseamna ca cei care au citit multe carti despre diferite subiecte isi vor gasi mai usor cuvintele.

Desigur, fiecare persoana este valoroasa prin ceea ce este, nu prin ceea ce face, insa a exista prin intermediul cartilor chiar ofera o valoare inestimabila vietii. Se spune ca cei care citesc mult gasesc imediat o cale de a face fata relatiilor din viata reala si acest lucru este adevarat datorita multitudinii de situatii intalnite in carti, datorita multiplelor rezolvari si idei insusite din fiecare lectura.

Carti vechi ieftine | printrecarti.ro

carti vechi ieftine

Oricand doriti sa va apucati de citit sau sa alimentati continu placerea de a citi, gasiti carti vechi ieftine in anticariatul online Printre Carti. Doar accesati printrecarti.ro si comadati ce aveti nevoie!