Raceala comuna este o infectie a nasului si a gatului cauzata de virusi. In mod obisnuit, fiecare om sufera intre doua si patru raceli pe an.

Simptomele racelii obisnuite, care apar de obicei dupa trei zile dupa ce s-a facut expunerea la un virus rece, includ tuse, congestie nazala, dureri in gat, stranut, lacrimarea ochilor, dureri de cap usoare, oboseala, dureri corporale si febra.

Cele mai populare remedii naturale pentru prevenire si tratare – remedii pentru raceli

Pe langa aceste remedii, anumite alimente pot, de asemenea, ajuta la stimularea sistemului imunitar si pot fi recomandate ca remedii suplimentare pentru ameliorare:

1) Zinc

Zincul este un mineral esential care este necesar in peste 300 de enzime din corpul nostru. Se gaseste in mod natural in alimente precum carnea, ficatul, fructele de mare si ouale. Doza zilnica recomandata (RDA) este de 12 mg pentru femei si de 15 mg pentru barbati.

2) Vitamina D

Exista unele dovezi care sugereaza ca persoanele cu niveluri mai ridicate de vitamina D pot avea un risc redus de a raci.

3) Ghimbir

Radacina de ghimbir este un alt remediu popular pentru tuse, raceala si durere in gat. Este folosit in medicina traditionala chineza pentru a trata tusea si este, de asemenea, pentru raceala insotita de secretii nazale, dureri de cap si dureri de gat.

4) Mierea

Cercetatorii spun ca mierea poate actiona prin acoperirea si linistirea gatului iritat si se crede ca are efecte antioxidante si antibacteriene. De pilda, mierea inchisa, cum ar fi mierea de hrisca este deosebit de ridicata in antioxidanti.

5) Usturoiul

Usturoiul este unul dintre cele mai populare remedii pentru raceli. Multe culturi au un remediu acasa pentru frig cu usturoi, fie ca este o supa de pui cu o multime de usturoi, o bautura facuta cu usturoi zdrobit brut sau daca implica doar consumul de usturoi brut.

5) Vitamina C

Studiile sugereaza ca 1000 mg de vitamina C zilnic ar putea reduce incidenta racelii pentru majoritatea oamenilor.

9) Ghimbir

Radacina de ghimbir este un alt remediu popular pentru tuse, raceala si durere in gat. Este folosit in medicina traditionala chineza ca fiind unul dintre cele mai bune solutii pentru preventia racelii.