Ingrediente
• 2 ouă mari
• 60 ml de vin dulce
• ulei de masline
• 250 g făină netedă
• Ulei de floarea-soarelui
• 200 g ciocolata neagră de calitate, (70% cacao)
• 100 g de alune prăjite
• brânză de ricotta (600 g)
• 1 linguriță de vanilie
• 2 linguri de miere
• 1 lingură de grappa
Metoda preparare ciocolata canolli
Într-un castron mare, se bate 1 ou cu vinul dulce și 3 linguri de ulei. Se adauga treptat făina până când se omogenizeaza într-o minge de aluat. Se frământă câteva minute sau până când este netedă și matasoasă. Se lasa la crescut timp de 1 oră.
Se toarnă uleiul de floarea-soarelui într-o tigaie mare, la foc mediu și se lasă să se ajungă la 180ºC. Între timp, se roteste aluatul într-o bagheta mare, de circa 4 cm în diametru. Se pastreaza restul de aluat acoperit cu un prosop curat.
Se pulverizeaza ușor cannoli cu făină, apoi se înfășoara un cerc de aluat în jurul fiecăruia si se ung marginile cu ou bătut.
Se coboara fiecare bucata cu atenție, în ulei fierbinte, timp de doar 1 minut.
Se scot pe o farfurie acoperita cu hârtie de bucătărie pentru a le scurge timp de 3 minute. Se repeta până la consumarea întregului aluat.
Se topește ciocolata. Se pun alunele peste. Se scurge ricotta, apoi se amesteca într-un robot de bucătărie cu pasta de vanilie, miere, cacao și grappa până cand se obtine o pasta netedă. Se unge aluatul cu amestecul obtin si se servesc dupa.