O tranzactie imobiliara este o operatiune financiara foarte importanta. Unul dintre pasii esentiali in acest proces este evaluarea proprietatii. Care sunt beneficiile acestui studiu? Ce solutii aveti la dispozitie? Noi va spunem totul.

De ce sa evaluezi o proprietate?

Estimarea valorii unui apartament, a unei case sau a oricarei alte proprietati de vanzare este utila pentru cumparator, dar si pentru vanzator. Cu o estimare a unei proprietati, acesta din urma poate cunoaste cu mai multa precizie valoarea proprietatii in raport cu contextul actual al pietei imobiliare. In acest fel, proprietatea va gasi un cumparator mai repede si la un pret mai bun atunci cand va fi scoasa la vanzare.

Care sunt solutiile pentru estimarea unui imobil?

Consultanta notariala, expertiza imobiliara, simulare de evaluare online… iata care sunt diferitele solutii de evaluare pe care le aveti la dispozitie.

O simulare online

Simularea online este cea mai simpla optiune pentru estimarea unui imobil. Tot ce trebuie sa faceti este sa accesati un motor de baze de date care listeaza toate tranzactiile imobiliare dintr-un sector. Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti caracteristicile casei sau apartamentului de vanzare. Motorul va va arata pretul mediu al acestui tip de proprietate pe piata actuala. Estimarea va fi mai precisa daca in zona dumneavoastra au avut loc recent multe tranzactii imobiliare.

Sfaturile unui expert imobiliar

Exista mai multe tipuri de experti imobiliari care va pot ajuta la evaluarea proprietatii dumneavoastra. Prima categorie include toate societatile imobiliare. Majoritatea ofera o evaluare gratuita a proprietatii dumneavoastra, dar aveti grija, deoarece este posibil ca acestia sa o supraestimeze in mod deliberat pentru a va convinge sa o scoateti la vanzare si, mai important, sa le dati mandatul dumneavoastra de vanzare.

Daca doriti o opinie mai obiectiva, puteti apela la experti care nu sunt interesati sa va vanda proprietatea. Aceste companii isi ofera serviciile contra cost.

Serviciile unui notar

Un notar poate fi, de asemenea, o solutie interesanta pentru evaluarea proprietatii dumneavoastra. Cum puteti face acest lucru? Este foarte simplu, notarii joaca un rol esential in toate tranzactiile imobiliare din sectorul lor. In schimbul unui onorariu, notarul va putea sa va ofere o evaluare exacta a proprietatii dumneavoastra, tinand cont de diverse criterii.