In ciuda problemelor cu care se confrunta persoanele care sufera de diferite dizabilitati locomotorii, acestea nu isi doresc sa fie o povara pentru familiile lor si incearca sa fie cat mai activi si chiar sa contribuie la veniturile familiei. Acest lucru este determinat insa de complexitatea afectiunii cu care acestia se confrunta si de suportul pe care il au – moral si chiar tehnic.

Un fotoliu rulant nu este deci necesar pentru ca persoana imobilizata sa poata face scurte deplasari, ci acesta poate fi de ajutor in desfasurarea unei activitati profesionale, pentru ca si persoanele cu handicap locomotor sa poata duce o viata cat mai aproape de normalitate.

Ce fel de fotoliu rulant poate fi de ajutor?

Pe piata dispozitivelor medicale pentru reabilitare exista numeroase tipuri si solutii care sa le vina in ajutorul persoanelor cu diferite tipuri si grade de handicap, pentru a le ameliora suferinta si a-i ajuta sa se deplaseze. Cele mai cunoscute sunt, intr-adevar, fotoliile rulante, dar si acestea sunt de mai multe feluri.

De exemplu, in magazinul online de tehnica medicala TesaMedical.ro pot fi gasite atat fotolii rulante manuale, cat si electrice, fiecare fiind potrivite pentru diferite afectiuni si grade de handicap.

Daca un scaun rulant manual poate fi folosit pentru persoanele care se afla in imposibilitate temporara de a se deplasa, ca urmare a unui accident sau interventie chirurgicala, dar si de catre persoanele in putere, care nu se pot deplasa din diferite motive, scaunul rulant electric este destinat persoanelor cu un grad avansat de handicap, care nu au forta necesara pentru a manevra si misca un astfel de fotoliu.

Fotoliu rulant | cadre de mers | TesaMedical.ro

Fotoliu rulant

Chiar si cadrele de mers reprezinta un tip de dispozitiv cu ajutorul caruia oamenii cu deficiente locomotorii se pot bucura de o oarecare independenta – deoarece se pot deplasa fara a avea nevoie de un insotitor.

In acest fel, persoanele respective isi pot gasi chiar o activitate profesionala pe care sa o desfasoare si in urma careia sa obtina castiguri financiare, ceea ce ii va ajuta si la nivel psihic, deoarece nu vor mai simti ca reprezinta o povara pentru apropiatii lor.