Una din cele mai importante componente ale biroului de acasa sau de la locul de munca este reprezentat de un scaun de birou bun pe care utilizatorii sa poata sta confortabil toata perioada de 4-8 ore cat isi petrec timpul la calculator sau in fata hartiilor, dosarelor, referatelor, proiectelor. Inainte de a alege un astfel de accesoriu pentru biroul de acasa sau de la locul de munca, oamenii trebuie sa aiba in vedere mai multe criterii si sa consulte mai multe site-uri de specialitate, pentru a gasi modelul care li se potriveste.

Cum arata un scaun de birou bun si ce caracteristici trebuie sa aiba?

Pentru a mentine o pozitie corecta la birou, atat la locul de munca, dar si acasa, pentru ca sunt destul de multe persoane care lucreaza de acasa sau care isi iau de lucru acasa pentru a termina ceea ce nu termina la birou, este importanta mentinerea unei pozitii corecte.

Sunt multe persoane care stau la birou cate 8-9 ore pe zi, iar confortul si calitatea scaunului este foarte important atat pentru starea lor fizica, cat si pentru starea lor emotionala si confortul psihic. Ergonomia scaunului de birou si parametrii de ajustabilitate sunt foarte importanti in alegerea acestuia. Ergonomia scaunului de birou este data de posibililitatea mentinerii unei pozitii corecte, sanatoase a corpului.

Un scaun de birou bun trebuie sa permita diferite ajustari, utilizatorul sa aiba posibilitatea sa ii schimbe pozitia, sa il regleze pe inaltime, dar si pe verticala, astfel incat tot spatele sa aiba un sprijin, dar si curbura pentru zona lombara si tetiera sa fie in pozitii corecte.

Nu in ultimul rand, un astfel de scaun bun pentru biroul de acasa sau de la locul de munca trebuie sa permita reglarea tetierei, a bratelor, reglarea lombara si sa fie confectionat din materiale de buna calitate care sa permita o sedere confortabila, fara a exista pericol de alunecare, dara ca utilizatorul sa transpire excesiv sau sa nu isi gaseasca locul atunci cand este pus in fata unui proiect important si trebuie sa isi canalizeze toata energia asupra acestuia.