O cladire net-zero este o cladire cu un consum net de energie zero. Pe parcursul unui an, cantitatea totala de energie utilizata de cladire este egala cu cantitatea de energie regenerabila creata de cladire, adesea la fata locului. Casele zero si cladirile comerciale sunt vazute ca fiind mai ecologice decat cladirile traditionale, atragand nu numai ocupantii, ci si guvernele de stat si locale.

Cresterea locuintelor Net Zero

Mai multe tendinte determina cresterea numarului de locuinte net-zero. Designerii si constructorii cauta o metoda pentru a-si promova cladirile. In acelasi timp, noile coduri pentru cladiri se concentreaza pe imbunatatirea eficientei energetice. Initiativele durabile de constructie nu sunt doar normele, ci sunt o modalitate de a reduce costurile operationale. Cele mai multe companii de utilitati ofera reduceri si stimulente pentru a compensa costurile initiale.

California conduce drumul cu noile coduri si standarde de constructie eficiente din punct de vedere energetic. Statul urmareste ca toate constructiile rezidentiale noi sa atinga statutul de zero-zero pana in 2020 si constructia comerciala pana in 2030. Dezvoltatorii si constructorii lucreaza la cladiri care utilizeaza mai putina energie si care creeaza energie la nivel mondial. Abordarile, desenele si materialele folosite devin din ce in ce mai eficiente, facand cladirile net-zero accesibile pentru multi rezidenti si intreprinderi.

Majoritatea locuintelor de tip net-zero inca se conecteaza la o retea electrica, deoarece tehnologiile de energie regenerabila, cum ar fi energia eoliana si solara, nu genereaza intotdeauna suficienta energie la varfurile de utilizare a energiei. Trebuie sa existe dispozitii privind stocarea energiei fie pe retea, fie pe amplasament.

Tehnologiile energetice sau de stocare termica capteaza energia din surse regenerabile, mai degraba decat sa o returneze in retea. Soarele nu straluceste noaptea, iar vantul nu sufla intotdeauna, asa ca in aceste perioade cladirea trebuie sa obtina energie din reteaua de stocare sau din depozitul la fata locului. Strategiile de control sunt esentiale, iar serviciile de utilitate cum ar fi schimbarea sarcinii si raspunsul la cerere contribuie la valorificarea acestor investitii. Cladirile net zero sunt cele mai eficiente metode de economisire a energiei electrice, sunt de fiecare data pregatite pentru a fi folosite in scopuri proprii.