Masinile hibrid sunt la mare cautare in ultimii ani datorita numeroaselor avantaje pe care le ofera cumparatorilor. Prin combinarea unui motor termic si electric, hibridizarea face posibila reducerea consumului, fara a pierde versatilitatea. Raportul calitate – pret este unul cat se poate de avantajos, investitia fiind una pe termen lung. Zilele in care Prius era singura masina hibrida disponibila pe piata sunt demult apuse. Cu toate acestea, pionierul japonez inca se poate lauda ca fiind cea mai avantajoasa masina din punct de vedere al consumului: 4,6 l / 100 km.

In ceea ce priveste modelul Baleno 1.2 Hybrid, producatorii au demonstrat ca cele mai simple si mai putin costisitoare solutii pot fi de fapt cele mai eficiente. In ciuda hibridizarii usoare, care foloseste un alternator-demaror capabil sa creasca si o baterie mica, aceasta masina de oras nu necesita mai mult de 5,5 l / 100 km. Astfel, modelul este egal cu „clasicul” Niro Hybrid, dar si cu Corolla 122h, care foloseste exact acelasi motor ca si Prius.

Masinile hibrid – topul celor mai avantajoase modele
  • Hyundai Ioniq – Surpriza! Desi Priusul poate fi eficient, acesta nu este cel care se afla in partea de sus a acestei liste, ci hibridul Hyundai Ioniq, care se remarca cu un consum excelent de doar 4,1 L / 100 km. Si asta fara a mai lua in calcul variantele reincarcabile si electrice care pot fi solicitate la acest model.
  • Toyota Prius este cea care a introdus pentru prima data tehnologia hibrida in urma cu aproximativ 20 de ani. Chiar si astazi, este unul dintre cele mai eficiente vehicule cu un consum de oras / drum de 4,4 L / 100 km.
  • Kia Niro vine in trei versiuni: hibrid, hibrid reincarcabil si 100% electric. Chiar si in versiunea sa hibrida, Niro este surprinzator de eficient, cu un consum mediu de 4,7 L / 100 km.
  • Honda Insight are aceeasi dimensiune ca Honda Civic, hibridul japonez cu un consum mediu de 4,9 L / 100 km.
  • Toyota Camry LE este cel mai eficient din punct de vedere al consumului ale modelului sedan de dimensiuni medii, cu o medie de 4,9 L / 100 km. Cei care opteaza pentru versiunile SE si XLE, consumul creste la 5,1 L / 100 km.