Nu este nimic mai placut decat timul petrecut in aer liber, la soare si servirea pranzului pe iarba cu familia si prietenii. Pentru pregatirea unui astfel de picnic nu este nevoie de un timp indelungat, nici sa se cumpere ingrediente scumpe. De aceea, in continuare sunt prezentate cateva retete simple si rapide, potrivite pentru o masa la iarba verde, cu ingrediente de sezon.
Retete:
- Dovlecel, branza de capra si prajitura cu menta proaspata
Ingrediente:
1 dovlecel bio
1 branza de capra
1 buchet de menta
piper macinat
Pentru aluat:
170 g faina
1 pachet de praf de copt
2 oua
100 g branza proaspata de capra
5 cl ulei de masline
10 cl lapte caldut
Se preincalzeste cuptorul la 180°. Se spala si se rade dovlecelul, dupa care se intinde pe un prosop de hartie pentru a elimina cat mai multa apa. Intr-un bol se toarna faina si praful de copt, se adauga ouale batute, apoi branza de capra proaspata maruntita, uleiul si, la final, laptele putin cate putin, se amesteca pentru a obtine o pasta omogena.
Se adauga dovleceii, branza de capra taiata cubulete si menta spalata, uscata si tocata. Sare si piper la moara. Intr-o forma de tort tapetata cu o foaie de hartie de copt, se toarna aluatusi se coace timp de 45 de minute. Se lasa sa se raceasca inainte de a se desface.
- Salata de avocado cu somon
Ingrediente:
3 avocado
1 lamaie
200 g somon marinat
2 pumni de rucola
3 linguri ulei de masline
2 linguri otet de cidru
1 lingura mustar de moda veche
1 buchet coriandru sau busuioc
piper macinat
Se taie avocado, se scoate samburele, iar pulpa se taie cu ajutorul unei linguri de inghetata, pentru a se obtine bilute de avocado. Bilutele se aseaza intr-un castron de salata si se stropesc cu zeama de lamaie.
Somonul marinat se taie cubulete si se adauga in bolul cu rucola spalata si coriandru sau busuioc spalat si tocat. Se amesteca uleiul, otetul, mustarul, sare, piper si 2 linguri de apa, iar sosul se toarna peste salata.
- Sandvis cu ton si maioneza
Ingrediente:
1 conserva de ton natural (aprox. 300 g)
3 linguri crema de branza
1 ceapa rosie
10 crengute de arpagic
500 g paine fara crusta.