Diabetul este o boala care provoaca o alterare a nivelului de glucoza din sange si este legata de cantitatea de insulina. Insulina este un hormon sintetizat in pancreas. Pe de alta parte, multi dintre cei care se confrunta cu probleme dentare au intrebat daca pot face un implant dentar in Bucuresti sau in orasele in care locuiesc.

Exista doua tipuri de diabet: in cazul diabetului de tip 1, pancreasul nu produce insulina si, prin urmare, aceasta trebuie injectata in fiecare zi pe viata; in cazul diabetului de tip 2, pancreasul produce insulina, dar aceasta nu este absorbita de celule pentru energie si se acumuleaza in sange. Este cea mai frecventa forma de diabet, desi originile sale sunt inca necunoscute. Pacientii diabetici se imbolnavesc mai usor, confruntandu-se cu complicatii care afecteaza diferite organe si tesuturi, in special cavitatea bucala cu gingivita si parodontita.

Pot pacientii cu diabet zaharat sa se supuna unui tratament cu implant dentar?

Chiar daca diabetul este o boala cronica, acest lucru nu trebuie sa alarmeze in niciun caz pacientul care se prezinta la medicul de la o clinica stomatologica din sector 6 sau din alt sector al capitalei sau alt oras din tara, pentru a se supune unei interventii chirurgicale de implant dentar.

Cu toate acestea, este foarte important ca diabetul sa fie tinut sub control prin intermediul tatamentului care regleaza nivelul de insulina. Medicul stomatolog care reconstituie istoricul medical al pacientului trebuie sa verifice daca acesta nu a avut episoade grave de cetoacidoza, care este o decompensare metabolica tipica a diabetului de tip 1.

Dupa ce aceste informatii indispensabile au fost verificate, se poate efectua orice tip de procedura dentara. Se pot lua antibiotice si analgezice pentru a limita durerea. Singura atentionare va fi cea referitoare la momentul in care se va efectua. Este recomandabil sa se opereze in jurul diminetii, dupa micul dejun si dupa administrarea regulata de medicamente pentru controlul glicemiei.

Implant dentar in Bucuresti | clinica stomatologica din sector 6 | PlazaDent.ro

Implant dentar in Bucuresti

Pot fi operati pacientii care nu urmeaza terapia cu insulina?

Din pacate, toti acei pacienti care nu urmeaza regulat terapia cu insulina si care nu au un stil de viata adaptat la conditia lor fizica nu pot fi operati intr-un cabinet stomatologic obisnuit. Riscul de complicatii devine destul de ridicat. Nu este suficient sa readuci nivelul glicemiei in pragul acceptabil, ci este mai bine sa mergi la unitati specializate cu toate echipamentele necesare pentru a efectua procedura si a face fata oricaror complicatii.

In toata activitatea sa, PlazaDent.ro ofera profesionalism si expertiza si cele mai bune solutii la problemele pe care le prezinta pacientii.