Un par pentru a fi sanatos are nevoie de nutrienti specifici care se gasesc in produsele dedicate ingrijirii parului si chiar in suplimente alimentareParul are cerinte nutritionale specifice pentru o sanatate buna. Acestea sunt in esenta compuse din keratina, o proteina care il protejeaza de agresiuni (UV, poluare etc.) si il hidrateaza.

Nu se gaseste keratina in alimente, dar anumiti nutrienti promoveaza sinteza acesteia, asa ca ar trebui preferati. Beta-carotenul, proteinele, vitaminele B, fierul si zincul intretin frumusetea si sanatatea parului. Pentru a avea un par frumos si puternic, prin urmare, este esential sa se consume in mod regulat alimentele care le contin.

Suplimentele alimentare pentru par permit compensarea deficientelor care afecteaza starea generala a parului. Pot trata problemele cu matreata si parul gras, scalpul sensibilizat, parul uscat si casant, sau chiar caderea excesiva a parului.

  • Drojdia de bere

Foarte bogata in vitaminele B1, B5, B8 si B9, drojdia de bere stimuleaza sinteza keratinei si intareste structura fibrei de par. Prin urmare, creste vitalitatea parului, il face mai flexibil si mai robust, in timp ce incetineste efectiv caderea lui.

Cum se consuma?

Pentru a beneficia pe deplin de beneficiile drojdiei de bere, ideal este sa se consume sub forma de capsule, cel putin 2 luni, la fiecare schimbare de sezon.

  • Laptisorul de matca

Laptisorul de matca actioneaza eficient asupra regenerarii celulare a fibrei de par. Prin urmare, este indicat in special pentru tratarea parului tern, uscat si fragil, dar si pentru incetinirea caderii parului.

Cum se consuma?

Pentru a recastiga parul sanatos, se face o cura de laptisor de matca timp de cel putin 3 luni. Insa, acest supliment alimentar este contraindicat persoanelor alergice la miere, polen si intepaturi de albine.

  • Spirulina

Un adevarat superaliment, spirulina nu este o alga, ci o cianobacterie deosebit de bogata in zinc, fier, antioxidanti, proteine ​​si vitamine din grupa B. Prin urmare, promoveaza sinteza keratinei si mentinerea fibrei de par.  Spirulina contine, de asemenea, acizi grasi esentiali si, prin urmare, stimuleaza cresterea parului, oferind in acelasi timp stralucire si putere.

Cum se consuma?

Pentru intarirea parului, dar si a unghiilor, se consuma intre 2g si 5g de spirulina pe zi timp de cel putin o luna.