Persoanele cu probleme locomotorii, care au nevoie de dispozitive medicale, cu ajutorul carora sa se deplaseze trebuie sa fie extrem de atente, inainte de a alege un carucior rulant, avand in vedere gama extrem de larga de produse in acest sens. De exemplu, este esential ca utilizatorii sa stie care sunt elementele pe care trebuie sa le ia in considerare pentru a alege intre modelele electrice si cele cu clasice, cu rotile!

In functie de nevoile personale

Pentru inceput, specialistii MagazinulOrtopedic.ro recomanda oamenilor sa isi puna prioritatile in ordine si sa se gandeasca la nevoile personale pe care le au. In functie de problemele locomotorii ale utilizatorilor, acestia vor sti mult mai usor daca au nevoie de un carucior rulant clasic sau de unul electric.

De exemplu, medicii sustin ca pentru pacientii care se afla in perioada de recuperare sunt ideale modelele clasice, cu rotile, pe cand pentru cei ce confrunta cu problemele locomotorii mai grave sunt ideale modelele electrice, cu ajutorul carora se pot deplasa atat pe distante scurte, cat si pe distante mai lungi.

Morfologie

Un alt element esential, in functie de care utilizatorii pot alege intre carucioarele rulante clasice si cele electrice este referitor la morfologie. Mai exact, dimensiunea, inaltimea si latimea persoanelor cu mobilitate redusa joaca roluri esentiale cand vine vorba despre achizitionarea celor mai bune dispozitive medicale.

Este important ca oamenii sa stea comod si intr-o pozitie corecta, indiferent daca se deplaseaza in casa sau in exterior.

Carucior rulant | MagazinulOrtopedic.ro

carucior rulant

Carucior rulant cu rotile versus carucior electric, in functie de patologie

Nu in ultimul rand, oamenii trebuie sa aiba in vedere si patologia pe care o au inainte de a-si cumpara un carucior. De exemplu, dispozitivele medicale trebuie sa fie echipate cu toate accesoriile si optiunile care corespund nevoilor utilizatorilor.

In cazul in care acestia se confrunta cu o mobilitate redusa a bratelor, atunci scaunele cu rotile, care sunt alimentate podal sunt cele mai potrivite. In schimb, pentru persoanele care au probleme cu precadere la membrele inferioare trebuie sa se orienteze catre carucioare cu

Luand in considerare aceste elemente, oricine isi poate gasi intr-un timp relativ scurt modelul ideal de carucior!