In decorarea vintage, nu exista limite atata timp cat obiectele folosite ii duc cu gandul pe doritori, inapoi in trecut. Nuantele pastelate pot ajuta intotdeauna atingerea acestui obiectiv.

In ceea ce priveste designul, vintage cuprinde toate obiectele a caror valoare creste in timp. Cu siguranta in casa fiecaruia exista materiale care functioneaza perfect cu acest concept. Cei interesati trebuie sa caute orice obiect pe care il pot picta, restaura sau care are pur si simplu o culoare stralucitoare sau pastelata.

Important este sa se concentreze asupra detaliilor: dantela, mobilier, perdele, panglici, ceasuri, flori, lumanari, cutii, carti, lampi, rame sau cufere vechi.

Cheia este sa se creeze o atmosfera armonioasa, romantica si intima, ceva care sa aminteasca de o casa veche precum cele ale bunicilor. Iata cateva idei pentru a da camerei un stil vintage:

Lumanari pentru un stil vintage

Acest tip de detalii nu pot lipsi dintr-un decor vintage. Combinatia de culori stralucitoare si lumina lumanarilor la apusul soarelui va oferi o atingere romantica si calma camerei.

Flori

Este recomandat ca acestea sa fie in tonuri pastelate, naturale sau artificiale, insa urmand aceasta paleta de culori. Se poate incerca aranjarea lor intr-o piesa centrala, sau pot sa decoreze intrarea casei si chiar sa se creeze un arc decorativ.

Lemn pentru un stil vintage

Este timpul sa se recicleze acele cutii de lemn pe care persoanele nu le-au mai folosit de mult timp. Acestea arata grozav atunci cand sunt pline cu flori sau se pot folosi si pentru a depozita sticlele de petrecere sau pentru masa de desert. Pot fi folosite si ca baza pentru lampi sau lumanari. Bustenii din lemn sunt, de asemenea, o optiune buna.

Lampile pentru un stil vintage

In ceea ce priveste iluminarea, cu cat lumina este mai slaba, cu atat rezultatul este mai bun – mai putin este mai mult. Trebuie evitata incarcarea locului cu lampi si, daca este inchis, trebuie profitat de lumina naturala. Acest lucru va permite mediului sa fie mai armonios si sa aprecieze decorarea in detaliu.