Pacientii care au nevoie de un scaun cu rotile pentru a se deplasa trebuie isi aloce suficient timp la dispozitie pentru a cauta modelul care li se potriveste cel mai bine, in functie de nevoile pe care le au – sfatuiesc specialistii MagazinulOrtopedic.ro. In randurile ce urmeaza sunt prezentate principalele elemente care trebuie luate in considerare de catre cumparatori, astfel incat sesiunea lor de shopping sa fie una cat mai usoara si mai eficienta.

Dimensiuni

Pentru inceput, cumparatorii trebuie sa stie care este dimensiunea de care au nevoie. Fiecare pacient are o structura a corpului diferita. Asadar, trebuie sa isi achizitioneze scaunele in functie de greutatea pe care o au, dar si in functie de dimensiunile de care au nevoie pentru a se simti cat mai confortabil.

Un scaun cu rotile in functie de materiale

Un alt element esential pentru alegerea celui mai bun scaun cu rotile este referitor la materialele din care este realizat. De exemplu, cadrul trebuie sa fie suficient de rezistent pentru a sustine orice tip de greutate. Cat despre sezut, recomandat este sa fie realizat dintr-un material rezistent, insa confortabil in acelasi timp, care sa ofere utilizatorilor posibilitatea de a sta intr-o pozitie corecta, indiferent daca folosesc scaunul pentru o perioada mai scurta sau mai lunga.

Scaun cu rotile | MagazinulOrtopedic.ro

scaun cu rotile

Tipologie

In prezent exista mai multe tipuri de scaune cu rotile, incepand de la cele manuale, care trebuie impinse si pana la modelele electrice, care pot fi controlate cu ajutorul unui joystick modern. In functie de starea pe care o au indivizii, ei trebuie sa aleaga varianta care li se potriveste cel mai bine. Daca pentru interior sunt suficiente scaunele manuale, cand vine vorba despre parcurgerea unor distante mai lungi, ideal este ca utilizatorii sa se orienteze spre modelele electrice, care functioneaza foarte usor.

Buget

Bineinteles, preturile sunt si ele importante cand vine vorba despre achizitionarea celor mai bune scaune cu rotile. Ideal este ca toti cumparatorii sa se asigure ca raportul calitate / pret este unul echitabil si sa tina cont de faptul ca un astfel de dispozitiv ii poate ajuta sa isi traiasca viata in conditii cat mai apropiate de normal. De aceea, o investitie intr-un model bun se merita, mai ales ca scaunele de calitate sunt rezistente, putand fi folosite fara probleme si pana la cativa ani.

Toti cei care au probleme locomotorii sau se afla in perioada de recuperare dupa un accident trebuie sa fie extrem de precauti inainte de a face o investitie intr-un scaun, astfel incat sa se asigure ca acesta indeplineste toate cerintele lor!