Stari precum stress, frica si anxietate sunt emotii negative de care omul modern nu are cum sa se fereasca si pe care le experimenteaza in mod frecvent. Pentru a gestiona mai bine o stare de spirit negativa, oamenii pot alege sa citeasca carti care sa ii ajute sa depaseasca unele perioade negative din viata lor.

Pentru a gestiona mai bine anxietatea si stressul exista carti pe aceste subiecte care ajuta in mod semnificativ cititorii si care ii transforma in mod pozitiv, eliberandu-i de ganduri negative.

Carti pentru anxietate si stress, care inlocuiesc cu succes o vizita la psiholog

Printre cele mai recomandate carti pentru stress si anxietate care pot inlocui cu succes o vizita la psiholog se numara:

  • Puterea prezentului, o carte scrisa de Eckhart Tolle, un volum clasic in care se vorbeste despre mindfulness si care ofera o perspectiva revigoranta asupra vietii.

Puterea prezentului este un bestseller care a ajutat milioane de oameni din intreaga lume sa treaca peste starile de anxietate, prin concentrare si acceptarea faptului ca sentimentele negative nu au control si putere asupra oamenilor, atata timp cat nu li se permite acest lucru;

  • Omul in cautarea sensului vietii, o carte scrisa de un psihiatru renumit, Viktor Frankl, care a trait experiente ingrozitoare in lagarele de concentrare, inclusiv la Auschwitz, care si-a pierdut parintii si sotia insarcinata si a reusit sa treaca peste aceste traume si sa mearga mai departe;

  • Creierul lui Buddha, o carte scrisa de Rick Hanson si de Dr. Richard Mendius, care prezinta modul in care Buddha ar gestiona stressul si anxietatea in societatea moderna actuala. Cartea indeamna cititorii sa cheme mai multa pace si calm in viata lor si sa isi depaseasca limitele;

  • Puterea pasiunii si perseverentei, o carte scrisa de Angela Duckworth, recomandata de catre psihologi, un volum cuprinzator despre puterea perseverentei, pasiunii si talentului, care sunt chei ale succesului in viata.