ThinkBook Plus este unul dintre noile produse concepute de Lenovo care au atras atentia utilizatorilor inca din timpul prezentari organizata in cadul expozitiei CES din Las Vegas, acolo unde s-au adunat cei mai mari jucatorii din domeniul tehnologiei.

Ce aduce in plus noul ThinkBook Plus?

Cu aspect mai traditional, noul laptop vine cu un ecran IPS de 13,3 inci (1080p), un port USB-C, mai multe USB-A si o iesire HDMI. Produsul functioneaza cu un procesor Core i7 din a 10-a generatie, 8 pana la 16 GB RAM si dispune de pana la 512 GB spatiu de stocare.

Desi poate parea un model mai degraba clasic, ThinkBook Plus ascunde un mic secret: incorporeaza pe coperta un ecran tactil de 10,8 inchi situat pe spatele ecranului standard. Acest al doilea panou are mai multe utilizari: permite computerului sa fie folosit ca o tableta relativ discreta. In timpul sedintelor, de exemplu, pot fi luate notite cu stilul, se pot converti in diagrame desenele sau pot fi analizate documentele.

Acest ecran afiseaza, de asemenea, notificari (mesagerie instantanee, e-mailuri noi, intalniri viitoare), fara sa fie nevoie de deschiderea laptopului. De asemenea, este posibil ca utilizatorii sa preia apeluri Skype de pe acest panou, iar atunci cand nu folosesc computerul, se poate afisa o imagine pe ecran.

Pe hartie, conceptul ar putea interesa utilizatorii care nu doresc un hibrid care este prea complicat sa se transforme in toate directiile. Ecranele scrise cu cerneala electronica sau E-ink sunt cunoscute pentru frugalitatea lor, dar bateria ThinkPad Plus trebuie sa gestioneze doua ecrane, precum si afisarea acestora. Calculatorul este disponibil pe piata din luna martie, pretul de achizitie fiind de la 1.199 USD.

Cu o greutate de 3,1 kilograme si cu o dimensiune de 12,1 x 8,5 x 0,7 inci, ThinkBook Plus este la egalitate cu alte produse de top de pe piata, precum Dell XPS 13 (2,7 kg, 11,9 x 7,8 x 0,5 inci) si MacBook Pro de 13 inci (3 kilograme, 12 x 8,4 x 0,6 inci). Mai mult decat atat, Lenovo a introdus un panou antiorbire de 13,3 inci, 1920 x 1080. Cu 300 de puncte de luminozitate, nu este la fel de stralucitor ca MacBook Pro sau XPS 13 (respectiv 402 si 382 de puncte), insa afisajul este suficient de bun pentru a scrie rapoarte sau pentru a viziona cateva episoade din The Witcher pe Netflix.