Plantele medicinale sunt utile pentru a trata afectiunile comune. Acestea pot ameliora durerile de cap, de stomac, chiar si iritatiile de la nivelul pielii. Plantele pot fi consumate in ceaiuri, in garnituri, in uleiuri esentiale sau sub forma de suplimente (capsule).

Top 5 cele mai bune plante medicinale care trebuie sa existe in bucatarie

Busuiocul (ocimum basilicum) este o planta folosita la salate, in sosuri de paste si multe altele pentru a adauga o aroma delicioasa. Datorita vitaminelor si mineralelor din busuioc, precum vitamina K si fier, aceasta planta este utila pentru combaterea bolilor comune. Printre beneficiile busuiocului asupra sanatatii se numara: reducerea stresului, proprietatile antibacteriene, sursa bogata de antioxidanta, reducerea inflamatiilor, intarirea oaselor, cresterea imunitatii, sporirea metabolismului si imbunatatirea digestiei.

Musetelul (matricaria chamomilla) are o concentratie ridicata de antioxidanti care il fac a fi o planta excelenta pentru calmarea unei varietati de afectiuni. Musetelul este consumat in mod obisnuit in ceai – pentru preparare, florile pot fi uscate acasa. Consumul unei cani de musetel inainte de somn poate ajuta la relaxare si la un somn mai odihnitor. Cateva beneficii asupra sanatatii sunt: imbunatatirea aspectului pielii, ameliorarea durerii, imbunatatirea calitatii somnului, reducerea inflamatiilor, a umflaturilor si aportul de antioxidanti.

Echinaceea (echinaceea pupurea) este o floare folosita in mod normal pentru prepararea ceaiului, calmarea diferitelor simptome si imbunatatirea sistemului imunitar. Aceasta planta este folosita mai ales in anotimpul rece, atunci cand virozele sunt foarte des intalnite la oameni. Cu toate acestea, in doze mari echinaceea provoaca stari precum greata si ameteala. Previne si trateaza infectiile tractului urinar, intareste sistemul imunitar, amelioreaza problemele respiratorii si combate infectiile.

Usturoiul (allium sativum) combate infectiile si ajuta la gestionarea colesterolului. Consumul de usturoi in mod regulat este benefic pentru sanatate si nu prezinta dificultati, avand in vedere ca poate fi adaugat intr-o gama larga de feluri de mancare. Usturoiul crud este cel mai bun pentru sanatate, asa ca oamenii pot incerca sa il consume si in aceasta forma, nu doar copt.

Printre cele mai importante plante medicinale se numara si patrunjelul (petroselinum crispum). Este o planta delicioasa foarte utila pentru sustinerea sistemului imunitar, a sanatatii oaselor si a stomacului. Concentratia ridicata de antioxidanti, vitamina K si alti compusi o face benefica pentru organism.