Coroanele din zirconiu reprezinta proteze dentare ceramice, care ajuta la inlocuirea partii vizibile a dintilor deteriorati ori devitalitati, dar si la inlocuirea dintilor care, in urma unor accidente au suferit fracturi dentare. Este vorba despre o metoda moderna prin care adultii se pot bucura in continuare de o dantura completa si frumoasa, fara ca masticatia, vorbirea ori aspectul fizic sa le fie afectate. Citind randurile urmatoare, viitorii pacienti pot descoperi principalele lucruri pe care trebuie sa le stie atunci cand aleg coroane zirconiu, pentru ca atunci cand ajung la o clinica stomatologica cum este Dentalprogress.ro sa fie informati.

In ce situatii se pot alege coroanele din zirconiu?

Medicii de specialitate recomanda adultilor sa apeleze la coroane zirconiu atunci cand au unul sau mai multi dinti rupti ori deteriorati foarte tare. Mai mult, aceasta solutie medicala este ideala pentru cei care isi doresc sa corecteze o problema estetica, dar si pentru pacientii care sufera de bruxism, adica au dinti care se macina foarte usor.

Avantajele de care beneficiaza persoanele care aleg coroane zirconiu

Zirconiul este un material biocompatibil, care se adapteaza usor oricarui tip de organism si care este extrem de rezistent pe termen lung, in comparatie cu numeroase tipuri de metale. Mai mult, ingrijite in mod corespunzator, coroanele din zirconiu pot fi folosite chiar si pana la un deceniu, fara a crea probleme pacientilor.

Pe lista avantajelor alegerii unor coroane zirconiu se numara inclusiv faptul ca au o culoare foarte apropiata de cea naturala, ajutand la obtinerea unui aspect fizic foarte placut. In acest fel, adultii pot zambi si rade nestingheriti, fara a le fi rusine de propria dantura.

Coroane zirconiu | Dentalprogress.ro

coroane zirconiu

Ingrijire

In ceea ce priveste felul in care coroanele trebuie ingriite, pacientii trebuie sa stie ca periajul dentar este obligatoriu de cel putin 2 ori pe zi si, eventual, chiar dupa fiecare masa, daca este posibil. Astfel, adultii asigura longevitatea coroanelor dentare si se pot bucura mai multa vreme de ele. In acelasi timp, pacientii trebuie sa acorde o atentie sporita spatiilor interdentare. Acest lucru este posibil cu ajutorul atei dentare, care se poate achizitiona din orice farmacie.

La finalizarea tratamentului realizat de catre medicii stomatologi, pacientii pot inclusiv sa ceara informatii suplimentare de la specialistii cu care au colaborat, pentru a descoperi si alte sfaturi pretioase de care sa tina cont!