Dupa coafarea cu caldura, tratamentele chimice si altele asemenea, parul cret are nevoie de timp, rabdare si multa tandrete pentru a reveni pe drumul cel bun si pentru a-si recapata stralucirea si aspectul sanatos. Vestea buna este ca buclele elastice pot reveni la forma lor initiala daca se aleg obiceiuri sanatoase pentru par. Pe masura ce coafarea naturala devine o obisnuinta, exista cateva sfaturi de care femeile ar trebui sa tina cont in rutina lor pentru a construi o baza solida pentru bucle restaurate.

Cum pot fi refacute buclele?

Primul pas conta in taierea varfurilor pentru a elimina daunele produse. In cazul in care pagubele sunt semnificative, femeile ar trebui sa ia in calcul o schimbare majora de look. Taierea parului deteriorat este cea mai buna modalitate de a dezvalui textura naturala si de a incepe de la zero pentru cele mai sanatoase rezultate.

Fetele cu parul cret ar trebui sa evite sa isi prinda parul cu elastice mult prea stranse care nu fac altceva decat sa agreseze firul de par. Exista pe piata inclusiv produse din matase mult mai potrivite acestui tip de par.

Hidratarea este extrem de importanta nu doar pentru ten, ci si pentru par. In cazul buclelor, exista tratamente speciale care hidrateaza in profunzime firul de par pentru refacerea structurii / rezistentei sale. Femeile ar trebui sa acorde o atentie deosebita acestui pas din rutina de ingrijire, tratamentul fiind necesar o data pe saptamana.

Coafarea unui par cret se poate dovedi a fi o sarcina destul de dificila, in special pentru tinerele lipsite de experienta. Exista insa cateva trucuri simple care pot oferi un look natural si ingrijit. Secretul consta in aranjarea buclelor cat parul este inca umed, suvitele fiind in felul acesta mult mai usor de manevrat. In cazul in care parul incepe sa se usuce, spray-urile speciale de par sau apa pot face minuni.

Nu in ultimul rand, uleiul trebuie sa devina vedeta rutinei de ingrijire a parului cret. Cateva picaturi de ulei aplicate, in fiecare zi, pe par ajuta la definirea buclelor si la refacerea aspectului sanatos al firului de par.