Exista mai multe solutii de inlocuire a dintilor lipsa, tratamentul stomatologic potrivit pentru resturarea dentara fiind ales de medicul dentist in functie de natura problemei si de numarul dintilor lipsa cu care se confrunta un pacient, dar tinand cont si de dorintele acestuia.

In cazul pacientilor cu un numar mare de dinti lipsa, o solutie potrivita este proteza dentara, dar multi oameni se tem de acesta din cauza instabilitatii si disconfortului care le caracterizau pe cele din generatiile trecute. De aceea, cei care au nevoie de proteze dentare in sectorul 2 care sa fie moderne si mai eficiente, pot apela la clinica stomatologica Elveto Dent.

Ce fel de proteze dentare pot fi alese?

Piata dispozitivelor stomatologice folosite pentru restaurarea dentara este una foarte vasta. Aceasta cuprinde atat proteze dentare fixe, cat si proteze dentare mobile, in fiecare categorie fiind disponibile mai multe tipuri de proteze, care sa se adapteze nevoilor pe care le are fiecare pacient in parte.

Daca proteza mobila este modelul clasic, ce trebuie scoasa de pacient pentru igienizare, proteza fixa este un model nou, cunoscuta si ca proteza pe implanturi, care ofera mai multa stabilitate si rezistenta, comportandu-se ca dantura naturala, o astfel de solutie moderna fiind disponibila si in cadrul clinicii Elveto-Dent.ro.

De asemenea, pacientii pot beneficia si de un tratament de restaurare dentara efectuat cu o proteza dentara totala sau partiala ori scheletata. Alegerea tipului de proteza dentara se face de catre medicul stomatolog, in functie de numarul dintilor care trebuie inlocuiti, bugetul disponibil si caracteristicile specifice fiecarui caz.

Proteze dentare in sectorul 2 | clinica stomatologica din sectorul 2 | Elveto-Dent.ro

Proteze dentare in sectorul 2

Cine poate avea nevoie de o proteza dentara?

Proteza dentara este asociata, in general, cu persoanele in varsta, dar in realitate, o astfel de solutie poate fi folosita pentru orice pacient adult care se confrunta cu lipsa unui numar mai mare de dinti si care se prezinta la clinica stomatologica din sectorul 2 mai sus mentionata, indiferent de cauzele care au dus la pierderea acestora, mai ales daca dintii ramasi nu sunt suficienti pentru a sustine o lucrare protetica.

Prin urmare, protezele dentare reprezinta o solutie de restaurare dentara pentru foarte multe situatii, pentru pacienti de toate varstele.