Multi dintre detinatorii de autovehicule care se prezinta la o statie de ITP in Bucuresti stiu care este rolul acestei inspectii si au grija sa o efectueze la timp. Valabilitatea ITP-ului depinde de vechimea masinii si poate fi verificata foarte usor, din talonul masinii sau chiar pe internet.

Precis, rolul ITP-ului este de a verifica starea masinii, de la sistemul de franare, anvelope, stergatoare pana la emisiile poluante. Daca masina nu trece de inspectie, aceasta nu va mai putea fi condusa pe drumurile publice. In caz contrar, soferii vor fi aspru sanctionati. Anumite deficiente majore nu permit ca masina sa treaca ITP-ul, insa exista si o serie de defectiuni minore care permit promovarea inspectiei periodice.

Deficiente minore sunt cele care nu pun in pericol siguranta masinii

Sunt considerate a fi deficiente minore acele defecte care nu incalca normele de poluare si care nu pun in pericol siguranta masinii si implicit, pe cea a soferului si a celorlalti participanti la trafic.

In aceasta categorie se incadreaza geamurile fisurate, lipsa capacului de la rezervorul lichidului de frana, oglinzile usor deteriorate, sistemul de dezaburire defect, dispozitivul antifurt defect.

La polul opus se afla deficientele majore si periculoase, care nu permit ca masina sa treaca de inspectie si care trebuie remediate in timp util, pana la repetarea verificarii. Aici se incadreaza toate defectele care pun in pericol functionalitatea masinii si siguranta soferului, a pasagerilor si a participantilor la trafic, respectiv cele care au un impact negativ asupra mediului.

ITP in Bucuresti | AlfaITP.ro

AlfaITP.ro

Probleme la sistemul de franare, parbrizul spart, dimensiune incorecta a anvelopelor si rugina excesiva sunt cateva dintre cele mai frecvente deficiente care nu permit trecerea ITP-ului.

De asemenea, soferii nu trebuie sa uite cele mai importante documente pentru a trece inspectia. Este vorba de patru acte care trebuie prezentate in original: certificatul de inmatriculare, cartea de identitate a masinii, cartea de identitate a conducatorului si polita RCA.

La AlfaITP.ro se efectueaza ITP pentru aproape toate categoriile de vehicule, la preturi accesibile. Soferii trebuie sa respecte termenul de efectuare al inspectiei tehnice periodice pentru a evita amenzile.