In cele mai multe dintre gospodarii si ferme de animale, o moara de cereale este foarte importanta. Moara cu ciocanele este un ajutor binevenit pentru ca poate macina boabe, stiuleti, poate dispune si de un disc pentru fructe si legume, de un set de cutite pentru a marunti vegetale si lucerna.

Orice crescator de animale si de pasari stie ca hrana pe care le-o ofera trebuie sa fie foarte bine marunta pentru a avea o digestie buna si pentru a absorbi nutrientii din furaje. Cei care nu au incredere in produsele cumparate din comert exista varianta achizitionarii morii de cereale care toaca boabe de porumb, de orz, de secara, de ovaz, lucerna, paie, fasole si mazare, fiind extrem de necesar in orice gospodarie individuala, dar si in ferme.

Moara de cereale nu este o achizitie, este o investitie

Moara de cereale este o adevarata investitie in gospodarie pentru ca astfel oamenii nu mai trebuie sa apeleze la serviciile altora, iar intregul proces este controlat de catre proprietar. Pentru a face cea mai buna investitie in acest sens, oamenii trebuie sa cunoasca principiul de functionare si sa tina cont de unele criterii de achizitionare. In primul rand, principiul de functionare este simplu: granele sunt aruncate in camera de macinare unde se regasesc ciocanelele ce le vor zdrobi si le vor impinge catre sita care are deschizaturi de diferite dimensuni.

Puterea motorului este criteriul care asigura si performanta utilajului. Cu cat acesta este mai puternic, cu atat cuva executa mai multe rotatii pe minut si cerealele vor fi maruntite mai repede simai fin. Gospodarii trebuie sa tina cont si de capacitatea de procesare si de numarul de site, precum si de nivelul de functionare, cu alte cuvinte daca au nevoie de o moara industriala, profesionala sau de uz casnic.

Pentru ca hrana animalelor din gospodarie sa fie bine maruntita, pentru ca proprietarii sa faca o economie semnificativa pe termen lung, pentru a evita achizitii costisitoare, se recomanda folosirea morii de cereale.