De ce ar trebui igiena dentara sa devina o prioritate?

Imaginati-va ca urmeaza sa aveti ultima runda a unui interviu de angajare pe un post mult dorit. Salariul este multumitor, aveti toate abilitatile necesare ocuparii postului, v-ati imbracat bine, insa va supara o singura problema: respiratia nu este deloc cea pe care ati dori-o si ati tot amanat vizitele la stomatolog pentru a rezolva aceasta problema. Desigur, v-ati fi dorit sa va intalniti mai devreme cu un dentist, sa pastrati o igiena orala buna si sa scapati de aceasta problema, insa acestea sunt doar la nivelul regretelor acum.

Cercetarile in domeniul stomatologiei sugereaza ca igiena orala ar putea fi legata direct de aparitia bolilor cardiovasculare. Bacteriile orale, cum ar fi Streptococcus Gordon si Streptococcus Sanguine, sunt agenti infectanti comuni, iar infectiile bacteriene sunt un factor de risc pentru bolile de inima. Desi cariile dentare sunt cea mai frecventa problema dentara care apare la toate grupele de varsta, alte probleme care ar putea aparea sunt boala gingivala, gura uscata, abcesul dentar, afectiuni ale articulatiilor si multe altele.

Cei cu igiena orala necorespunzatoare risca sa dezvolte gingivita, in special cei care au diabet, intrucat rezistenta lor la infectie este mai mica. La fel si fumatorii. De asemenea, femeile au sanse mari sa dezvolte gingivita in timpul sarcinii. Asadar, iata cateva motive pentru care igiena dentara ar trebui sa fie o prioritate!

O gura sanatoasa da startul sanatatii intregului corp. Ingiena dentara este legata de o multime de conditii de sanatate, deoarece nervii prezenti in cavitatea orala sunt, in mare parte, legati de creier. Orice probleme apar la nivelul acestora, se pot dovedi fatale pentru functionarea multor organe.

O buna igiena dentara va asigura un confort psihic sporit si increderea in sine, mai ales daca persoana are contact frecvent cu oamenii sau lucreaza intr-un domeniu in care expunerea in fata altora este o obligatie de serviciu.

Cand vine vorba de igiena dentara, este foarte important sa fiti un model bun, mai ales daca sunteti parinte. Copiii imita comportamentele parintilor, iar a trai in preajma unui parinte preocupat de propria sanatate dentara nu va fi decat in beneficiul copiilor, asta in afara de propriul beneficiu.

Detartraj in sector 6 | stomatologie pentru copii in sector 6 | www.dentago.ro

stomatologie pentru copii in sector 6

Pentru sedinte de detartraj in sector 6, dar si alte tipuri de tratamente, nu trebuie decat sa va programati accesand www.dentago.ro. Mai mult, daca doriti programari pentru copii, aceasta stomatologie pentru copii in sector 6 este cea mai potrivita. Alegeti azi obiceiurile sanatoase pentru a evita regretele de maine!