Copenhaga este una dintre cele mai frumoase capitale europene, unde vizitatorii se pot bucura de arhitectura pitoreasca, un nivel de trai ridicat si nenumarate atractii culturale.

In 2008, Copenhaga a fost desemnat cel mai sigur oras din lume, iar din punct de vedere al infrastructurii ocupa locul 3 dupa Singapore si Munchen. Aceasta este patria constructiilor Lego, unul dintre cele mai interesante parcuri de distractie – Tivoli si cea mai lunga strada pietonala din lume.

Copenhaga este principalul centru economic si cultural al tarii, in a carui prosperitate s-au investit resurse financiare importante si in care apa, verdeata si cultura sunt respectate. Portul este considerat unul dintre cele mai curate din lume, iar pe malul sau se afla simbolul orasului – statuia Micii Sirene.

Sculptura de 1,65 metri, ridicata in 1913 in memoria maestrului de basm Hans Christian Andersen, se afla pe o stanca la un capat al portului. Si oricine a vizitat Copenhaga nu a vazut nimic daca nu a fost fotografiat cu aceasta eroina de basm. E ca si cum cineva ar merge la Roma si nu l-ar vedea pe Papa.

Vizitarea obiectivelor turistice

Pentru a vedea toate muzeele, parcurile si frumoasele cladiri culturale din Copenhaga, cu siguranta este nevoie de mai mult timp decat era planificat.

Unul dintre cele mai impresionante muzee din Copenhaga este Muzeul de Arta New Karslberg (Ny Carlsberg Glyptotek). Magnatul berii Carl Jacobsen l-a fondat in secolul al XIX-lea si a adunat acolo o colectie uimitoare de sculpturi antice din Egipt, Roma si Grecia.

Pentru cei care doresc sa se relaxeze dupa un tur lung al salilor, cafeneaua muzeului ofera o atmosfera calma si confortabila si multe prajituri de casa.

Cea mai mare atractie din Copenhaga este parcul tematic Tivoli, care dateaza din secolul XIX. Este deschis din aprilie pana in septembrie si in preajma Craciunului si ofera momente de neuitat si incitante pentru intreaga familie.

Restaurantele ii ademenesc pe parintii obositi sa stea la un pahar de vin in timp ce copiii lor coboara din trenul groazei – acest parc ar putea fi usor comparat cu o lucrare a lui Stephen King (autor american celebru prin romanele sale horror).