Achizitionarea radiatorului este o decizie foarte importanta, pe care trebuie sa o ia la un moment dat orice proprietar de locuinta. Fara un sistem de incalzire bine pus la punct, nimeni nu va rezista prea bine gerului de afara. De aceea, este bine ca, inainte de a cumpara un radiator, persoanele interesate sa ia in calcul cel mai bun material, potrivit necesitatilor lor.

Magazinul de calorifere ieftine, www.ecalorifere.ro, ofera clientilor cele mai bune radiatoare otel, precum si din aluminiu, la preturi foarte bune. Atat materialul din care este realizat caloriferul, cat si dimensiunile acestuia sunt caracteristici importante pentru potentialii cumparatori.

Caloriferele din fonta

Caloriferele pot fi realizate din fonta, din otel sau din aluminiu. Cele mai vechi modele de calorifere sunt cele realizate din fonta, foarte grele, care se incalzesc mai greu, insa tin caldura mai mult timp. In general, caloriferele din fonta nu prea mai sunt folosite in locuintele moderne, acestea fiind inlocuite de cele din otel sau din aluminiu.

Caloriferele din otel

Caloriferele din otel, pe de alta parte, sunt printre cele mai populare, moderne si ieftine modele, fiind disponibile in mai multe forme si stiluri. Materialul este ieftin si se incalzeste bine, mentinand caldura in incapere chiar si atunci cand centrala s-a oprit. Totusi, caloriferele din otel pot sa rugineasca daca nu sunt bine intretinute. Aceste calorifere au o durata de viata foarte mare, materialul fiind rezistent in timp si de buna calitate. In plus, aceste calorifere au, in general, un finisaj atractiv si sunt usor de intretinut, otelul transferand caldura foarte usor si asigurand o eficienta energetica ridicata.

Caloriferele din aluminiu

Caloriferele din aluminiu sunt printre cele mai bune modele de pe piata, materialul fiind un bun conductor de caldura, se incalzeste repede si cedeaza caldura mediului. Caloriferele din aluminiu pot incalzi o incapere in 10 minute, in cazul in care centrala termica este buna, sunt foarte sigure, deoarece polueaza mai putin decat alte calorifere, insa se racesc foarte rapid.

Radiatoare otel | calorifere ieftine | www.ecalorifere.ro

radiatoare otel

Asadar, persoanele care nu stiu in ce model de calorifere sa investeasca pentru a-si echipa complet locuinta trebuie sa ia in calcul recomandarile specialistilor si sfaturile acestora, sa compare preturile, modelele, avantajele si dezavantajele fiecarui tip de calorifer in parte si sa ia, astfel, cea mai buna decizie in acest sens.