O serie dintre produsele folosite in gospodarie pot fi transformate cu usurinta in substante naturale ce contribuie la indepartarea petelor de pe haine. In felul acesta, gospodinele evita substantele chimice dure ale unor produse de indepartare a petelor din comert, costul final fiind mult mai mic.

Top 5 solutii naturale pentru eliminarea petelor

Bicarbonatul de sodiu este un agent perfect de indepartare a mirosurilor neplacute reusind sa ofere rufelor un miros proaspat. In plus, este sigur de utilizat pe toate tesaturile, inclusiv pe hainele bebelusilor fara sa existe riscul iritarii pielii sensibile a acestora.

Sucul de lamaie poate fi utilizat cu succes pe hainele albe pentru indepartarea petelor de iarna sau de mancare. In plus, poate fi folosit cu incredere si pentru petele galbene de la subrat care apar in urma folosirii deodorantelor din comert.

Otelul reuseste sa faca minuni pe haine reusind sa indeparteze inclusiv petele de grasime si petele de cafea. Se poate adauga direct in masina de spalat alaturi de detergentul obisnuit pentru un miros curat si proaspat ce se mentine un timp indelungat.

Talcul sau amidonul de porumb sunt solutii eficiente pentru indepartarea petelor de ulei. Aceste produse trebuie lasate sa actioneze 10-15 minute direct pe tesatura pentru a absorbi uleiul si pentru a permite detergentului sa indeparteze complet orice urma de murdarie.

Nu in ultimul rand, peroxidul de hidrogen este solutia salvatoare pentru eliminarea petelor de sange de pe haine. Este un produs de curatare natural realmente uimitor, cu multe beneficii, inclusiv faptul ca este nontoxic, ieftin, versatil in capacitatea sa de a curata inclusiv hainele si ecologic, deoarece este biodegradabil.

Unul dintre cele mai mari beneficii ale unui agent natural de indepartare a petelor este siguranta pe care o ofera hainelor, pielii si mediului inconjurator. Un astfel de produs este, de asemenea, extrem de rentabil, fara ca femeile sa mai fie nevoite sa cumpere substante chimice toxice sau parfumuri artificiale. In plus, aceste produse pot fi folosite cu succes pentru toate tipurile de pete, rezultatele fiind cu adevarat remarcabile.