Capitala Danemarcei, Copenhaga, este considerata de multi drept cel mai cool si cel mai hippie oras din Scandinavia. Cu castelele sale de basm, locurile pline de verdeata si cafenelele in aer liber, nu este greu de inteles, de ce. In plus, statutul orasului drept capitala bicicletei mondiale numarul unu, inseamna ca turistii vor putea experimenta orasul, dintr-o perspectiva cu totul noua – si mult mai distractiva. 

Desi calatoria in Danemarca nu este chiar usoara din punct de vedere financiar, Copenhaga merita fiecare banut. Iata ce locatii le recomanda ghidul turistic vizitatorilor in Copenhaga, obiective pe care chiar nu le pot rata!

Vizitarea Castelului Rosenborg

Un castel pe care turistii nu trebuie sa-l rateze in timp ce se afla la Copenhaga este Castelul Rosenborg, datorita arhitecturii sale gratioase, gradinii primitoare si tezaurului coplesitor. Acest castel renascentist este locul in care vor gasi multe dintre cele mai stralucitoare obiecte legate de familia regala daneza, de la bijuteriile coroanei la tronuri de incoronare. Pe langa colectiile opulente ale tezaurului, pot aprecia si interiorul plin de farmec al acestui palat regal in timp ce trec din camera in camera.

Cumparaturi pe Strøget din Copenhaga

Poate nu e cea mai buna idee daca fac un backpacking in Copenhaga , dar daca doresc sa aduca acasa cateva suveniruri superbe, ar trebui sa petreaca cateva ore pe Strøget. Aceasta este principala strada comerciala – pietonala din oras – de fapt, este una dintre cele mai lungi din toata Europa. Aici, vor gasi orice, de la H&M pana la Louis Vuitton.

Asadar chiar si calatorii care au bugete stricte ar trebui sa poata gasi ceva. Doua magazine pe care nu le pot rata sunt Illums Bolighus si Royal Copenhagen, unde vor gasi cateva exemple superbe ale celebrului design scandinav minimalist.

Este usor ca turistii sa se indragosteasca de acest oras. Bifand atat de multe oferte, acest fermecator oras scandinav este adesea principalul motiv pentru care oamenii aleg sa viziteze Danemarca. Dar Copenhaga este doar inceputul a ceea ce Danemarca are de oferit, iar excursiile de o zi sunt cel mai bun mod de a explora magia orasului scandinav.