Durerile de spate reprezinta unul dintre simptomele pentru care foarte multi oameni se prezinta la medic, dar de multe ori, aceste dureri pot fi prevenite cu mentinerea unei posturi corecte in orice moment, la birou fiind foarte utila o perna pentru spate.

Aceasta perna ajuta persoanele care desfasoara activitati de birou, soferilor si tuturor celor a caror meserie presupune un timp indelungat petrecut asezati pe scaune. Astfel, ca o perna pentru spate trebuie luata in considerare de aproape toti oamenii moderni, care au o viata sedentara si stau mult timp la serviciu.

Cum ajuta o perna pentru spate?

O perna speciala pentru spate, care poate fi pusa la orice fel de scaun sau chiar la fotoliu, se adapteaza formei si curburii spatelui, astfel incat sa ofere suport coloanei vertebrale. Drept urmare, cei care folosesc astfel de perne simt cum spatele lor nu mai este la fel de tensionat, scapand de durerile cauzate de timpul indelungat petrecut asezati.

Perna pentru spate | Perna ortopedica | Ortosan.ro

perna ortopedica

In plus, pe langa faptul ca se previn durerile de spate, acest o perna ortopedica pentru spate amelioreaza durerile celor care sufera de sciatica, musculatura spatelui se relaxeaza, iar coloana vertebrala se detensioneaza.

De asemenea, cei a caror meserie presupune un timp indelungat petrecut pe scaun, fie in fata unui computer, fie la volan, pot alege si alte tipuri de perne ortopedice, care sa le imbunatateasca starea de sanatate. Acestea sunt pernele pentru sezut, care ofera un confort sporit si care contribuie la prevenirea dezvoltarii unor afectiuni asociate acestor meserii, cum ar fi, de exemplu, hemoroizii.

Prin ce se caracterizeaza o perna ortopedica?

Primul aspect care iese in evidenta, in cazul pernelor ortopedice, este aspectul ergonomic al acestora, care respecta forma si curburile naturale ale organismului uman. Astfel, acestea se muleaza perfect pe spatele, capul sau sezutul celor care le folosesc, oferindu-le un confort si un suport optim.

De asemenea, si materialul din care sunt realizate are un rol important. Astfel ca, indiferent de tip de perne ortopedice ar avea nevoie, la Ortosan.ro oamenii pot gasi produsele potrivite, la calitate superioara, care sa le imbunatateasca viata.