Procedura de extractie masea de minte în sector 2 presupune indepartarea unei masele care apare in perioada de maturitate, rolul acesteia nemafiind esential. Lipsa necesitatii acesteia se datoreaza faptului ca oamenii si-au schimbat considerabil stilul de viata si de alimentatie de-a lungul secolelor, iar masticatia este posibila acum si fara maselele de minte.

Cand apare maseaua de minte si cand trebuie scoasa?

Fiind ultimul set de molari, maselele de minte apar in general in jurul varstei de 17-25 de ani. Dupa eruptia acestei masele, se poate spune ca dezvoltarea arcadei dentare s-a incheiat.

Tinand cont ca nu mai are niciun rol in functia masticatorie, maseaua de minte poate provoca unele probleme, printre care:

  • eruptia incorecta din cauza spatiului insuficient de pe arcada;
  • inflamarea gingiei;
  • dificultatea de igienizare;

Maseaua de minte care nu a erupt complet poate provoca inflamatii, abcese, carii, dureri si multe alte complicatii, motiv pentru care va fi nevoie de o extractie a acesteia. La Elveto Dent, un cabinet stomatologic Iancului, medicii vor stabili cu precizie daca maseaua de minte trebuie sau nu scoasa. O alta situatie care impune extractia acesteia este atunci cand maseaua provoaca inghesuirea celorlalti dinti sau cand pune dificultati in momentul igienizarii.

Cabinet stomatologic Iancului | Extractie masea de minte în sector 2 | Elveto-Dent.ro

extractie masea de minte în sector 2

Extractia maselei de minte este recomandata si in situatia in care este afectata de parodontoza sau de carii. Durerea de masea de minte este una dintre cele mai puternice dureri de dinti, motiv pentru care maseaua trebuie tratata sau scoasa.

Extractie masea de minte – cand nu este necesara?

Scoaterea maselei de minte nu este intotdeauna necesara. Daca aceasta a erupt complet, nu prezinta carii si nu provoaca disconfort sau dificultati la igienizare, maseaua poate fi pastrata. Exista cazuri in care maseaua de minte nu afecteaza masticatia si poate fi curatata usor, motiv pentru care nu se impune extractia acesteia.

In caz contrar, persoanele care vor sa isi scoata maseaua de minte, intrucat le provoaca disconfort si este foarte greu de curatat, pot alege efectuarea procedurii la clinica Elveto-Dent.ro, unde se folosesc echipamente de ultima generatie si se asigura un confort sporit pentru fiecare pacient, indiferent de tratamentul necesar.