Foarte multi adulti, dar si copii vin la clinica Elveto Dent, un cabinet stomatologic din Iancului pentru a beneficia de un tratament endodontic, realizat de cei mai buni medici stomatologi. Tratamentul canalului radicular nu este o interventie dureroasa si nici complicata. Intreaga procedura se va desfasura sub anestezie locala, deci pacientul nu va simti nici un disconfort.

Site-ul clinicii Elveto-Dent.ro, dar si medicii din cadrul sau stau la dispozitia tuturor celor interesati de aceasta procedura. Elveto Dent, o clinica stomatologica, care pune la dispozitia clientilor sai cele mai eficiente si fiabile aparate dentare, proteze dentare în sector 2 la preturi accesibile.

Ce presupune tratamentul canalului radicular realizat la clinica Elveto Dent?

In canalul radicular se afla pulpa, care este tratata prin tratament endodontic, in cazurile in care se observa inflamatie. Este important de stiut ca in cazurile in care dintele este aproape complet distrus, nu este necesar un tratament al canalului radicular, deoarece este putin probabil sa aiba succes si de cele mai multe ori va duce la extragerea dintilor.

Din acest motiv, medicii de la clinica Elveto Dent fac examinari preventive, efectuate cu mare atentie. De obicei, tratamentul canalului radicular se desfasoara in mai multe etape si vizite la cabinetul dentist.

Tratamentul canalului radicular: aspecte importante

Tratamentul canalului radicular este utilizat in principal pentru a evita extractia unui dinte de la un pacient. Scopul este de a restabili sau de a salva dintele deja infectat. Tratamentul canalului radicular este necesar atunci cand pulpa dentara (tesutul moale din jurul dintelui, format din nervi si vase de sange) este inflamata sau deteriorata intr-un fel.

Cabinet stomatologic din Iancului | Proteze dentare în sector 2 | Elveto-Dent.ro

proteze dentare în sector 2

Procedura de tratament a canalului in sine nu este dureroasa precum isi imagineaza majoritatea oamenilor. De fapt, doar infectia dintelui este dureroasa, care se exprima si printr-un anumit disconfort in timpul mesei. La clinica Elveto Dent, medicii folosesc instrumente de ultima generatie.

Cand pulpa dentara este infectata, inflamatia incepe sa coboare in camera pulpara. In acest fel, bacteriile duc la aparitia unui abces. Abcesul este un buzunar format la radacina dintelui. Toate acestea se pot transforma intr-o infectie a canalului radicular care provoaca umflaturi si pierderi osoase in jurul varfului radacinii. Cu cat se viziteaza mai repede medicul stomatolog, cu atat problema nu are timp sa se agraveze.